Η οδήγηση στην πόλη με έως 45 χλμ/ώρα

Η οδήγηση στην πόλη με έως 45 χλμ/ώρα

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε να λανσάρει στην αγορά ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα που από πολλούς χαρακτηρίζεται «επανάσταση» και «θαύμα».
Γράφει ο Γιάννης Κέμμος
Το εν λόγω όχημα, αν και δεν αποτελεί την πρώτη προσπάθεια στην ιστορία της αυτοκίνησης για ένα μικρό όχημα πόλης ακόμα και αμιγώς ηλεκτρικό, εν τούτοις αποτελεί ίσως μία από τις πιο ολοκληρωμένες και σύγχρονες προσπάθειες.
Εκτός από ηλεκτρικό, το συγκεκριμένο όχημα είναι διθέσιο, εξαιρετικά απλό στην οδήγησή του και φτηνό ενώ φορτίζει σε μία απλή οικιακή πρίζα σε 3 ώρες και μπορεί να οδηγηθεί σε κάποιες χώρες από ανηλίκους 14 ετών και άνω.
Όλα αυτά διότι η τελική του ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 45 χλμ/ώρα.
Επάνω δεξιά στο κοντέρ το 45 δείχνει την ανώτερη ταχύτητα που μπορούμε να φτάσουμε
Και εδώ είναι που θα σταθούμε και αποτελεί την ουσία αυτού του βιωματικού άρθρου.
Πόσο εύκολο είναι να οδηγείς στην πόλη ένα όχημα που η ανώτερη ταχύτητα του είναι 45 χλμ/ώρα όταν μάλιστα έχεις συνηθίσει να οδηγείς αυτοκίνητα χωρίς τέτοιους περιορισμούς;
Αυτό αναρωτηθήκαμε και αποφασίσαμε να το ζήσουμε στην πράξη.
Βρήκαμε ένα αυτόματο και αφού ορίσαμε ηλεκτρονικά την ανώτερη δυνατή ταχύτητα στα 45 χλμ/ώρα, ξεχυθήκαμε στους δρόμους της Αθήνας να ζήσουμε το αποτέλεσμα.
Σημαντική διαφορά στην δοκιμή μας εκτός από το ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο κανονικού μεγέθους και όχι πόλης, είναι η δυνατότητα που είχαμε με το πάτημα ενός κουμπιού να απανεργοποιήσουμε τον περιορισμό στην τελική ταχύτητα κάτι που τελικά φάνηκε αρκετά χρήσιμο.
Από εδώ ρυθμίσαμε την ανώτερη τελική ταχύτητα στα 45χλμ/ώρα. Επιπλέον με το πλήκτρο της παύσης μπορούσαμε να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε τον περιορισμό
Όπως ανακαλύψαμε στην πράξη η οδήγηση με αυτό τον περιορισμό έχει εμπειρίες όλων των ειδών.
Καταρχήν η οδήγηση στα στενά της πόλης, ούτε καν αφήνει τα 45 χλμ/ώρα να φανούν ως περιορισμός. Από στενό σε στενό ακόμα και σε πιο κεντρικούς δρόμους όπως η Λιοσίων, η Αχαρνών και η Πατησίων σε ώρες αιχμής, ελάχιστες ήταν οι φορές που χρειάστηκε να τερματίσουμε το όριο των 45χλμ/ώρα. Ήταν όμως οριακό.

Πράγμα που φάνηκε τις ώρες με λιγότερη κίνηση αλλά και σε πιο ανοιχτές λεωφόρους όπως η Μεσογείων, η Συγγρού, η Κηφισίας και η Αλεξάνδρας.
Εκεί αναγνωρίσαμε τους πρώτους περιορισμούς που επιβάλλει η κίνηση με 45 χλμ/ώρα. Το σημαντικό είναι πως από την ώρα που ξεκινάς με ένα τέτοιο όχημα, ξεχνάς την αριστερή λωρίδα. Δυστυχώς καμία φορά αυτό δεν είναι αρκετό.
Τα λίγες…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: