Η πανίσχυρη γκάμα N της Hyundai είναι εδώ, παρουσία Νεβίλ

Η πανίσχυρη γκάμα N της Hyundai είναι εδώ, παρουσία Νεβίλ

Χωρίς καλά καλά να έχει καθίσει η σκόνη από το Ράλλυ Ακρόπολις, η Hyundai Ελλάς φρόντισε να την κρατήσει στον αέρα, υποδεχόμενη στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων τον Τιερί Νεβίλ, τον παλαιότερο εκ των οδηγών της στο WRC, ο οποίος είναι επίδοξος παγκόσμιος πρωταθλητής, όμως στάθηκε άτυχος στο Ράλλυ Ακρόπολις, αντιμετωπίζοντας μηχανικά προβλήματα και έμεινε 8ος στον αγώνα. Παρόν και ο Λάμπρος Αθανασούλας, ο οποίος οδήγησε στο Ράλλυ Ακρόπολις ένα i20 Ν Rally 2 (WRC 3), όμως από προβλήματα έμεινε πολύ πίσω στην κατάταξη.

Η πανίσχυρη γκάμα N της Hyundai είναι εδώ, παρουσία Νεβίλ

Ο Βέλγος οδηγός, με μακρά συνεργασία με τον κορεατική μάρκα, αποτέλεσε το κλου της ημέρας παρουσίασης της τριπλέτας των πανίσχυρων μοντέλων της Hyundai, τα οποία φέρουν την υπογραφή Ν.

Κι ενώ το i30 N το γνωρίσαμε προ τριετίας, τώρα ήρθε η στιγμή να δούμε και να πάρουμε μια πρώτη γεύση, μέσα στην πίστα, με ασφάλεια, οδηγώντας το i20 N αλλά και το Kona N, παράλληλα με το i30 N και τις αλλαγές που υπάρχουν στον τομέα του κινητήρα και των συστημάτων που τον πλαισιώνουν.

Εως τώρα, στον εξοπλισμό του i30 N, εντάσσονταν το Launch Control για εκρηκτική εκκίνηση αφήνοντας το φρένο, το Rev Maching – το κόκκινο κουμπί που το πατάς για καλύτερο έλεγχο στις στροφές και το LSD μπλοκέ διαφορικό, το οποίο είναι ηλεκτρονικό στο i30 N και στο Kona N και μηχανικό στο νέο i20 N. Παράλληλα φέρει το Left Foot Braking και το N Grin Control System.

Ωστόσο, ενώ το facelift του i30 N περιλαμβάνει τον 2λιτρο κινητήρα με τους 250 ίππους, η ισχυρότερη έκδοση με τους 280 ίππους, έχει νέες ρυθμίσεις και χαρακτηριστικά, υπό την υπογραφή Flat Power, για μεγαλύτερη καμπύλη ροπής.

Flat Power, είναι και τα μοτέρ των i20 N, και Kona N.

Το σύστημα Left Foot Braking, σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί στις στροφές να πατά φρένο και γκάζι μαζί, προκειμένου να διατηρεί ψηλά τις στροφές στην έξοδο (όπως συμβαίνει με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα), ενώ το N Grin Control System, περιλαμβάνει 5 προφίλ οδήγησης: Eco, Normal, Sport, N, Custom, με 1944 (!!!) πιθανούς συνδυασμούς παραμετροποίησης της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης, του ήχου, του διαφορικού, της μετάδοσης, της απόκρισης του κινητήρα κ.λ.π.

Η Hyundai προσθέτει και το νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων N DCT, στον εξοπλισμό των i30 N και Kona N, καθώς το i20 N προσφέρεται μόνο με το 6άρι μηχανικό, το οποίο είναι διαθέσιμο και στα δύο αμαξώματα του i30 N.

Το νέο αυτόματο κιβώτιο, συνδυάζεται με paddles στο τιμόνι, για χειροκίνητες αλλαγές, ενώ για επίσης χειροκίνητες αλλαγές, αλλά από τον λεβιέ, οι ταχύτητες ανεβαίνουν τραβώντας τον προς τα κάτω και όχι πάνω, όπως στα άλλα αυτόματα κιβώτια. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζεις 0,2’’ στην επιτάχυνση και επιπλέον 0,3’’ με το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: