Ι. Παπαρρηγόπουλος: Οι αρνητές της συνεπιμέλειας έχουν επαγγελματικά και προσωπικά κίνητρα

Ι. Παπαρρηγόπουλος: Οι αρνητές της συνεπιμέλειας έχουν επαγγελματικά και προσωπικά κίνητρα

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Το θέμα της αναθεώρησης του οικογενειακού δικαίου είναι ένα πάγιο αίτημα γονέων που έχουν χάσει δικαστικά την επιμέλεια των παιδιών τους μετά από διαζύγιο και ζητούν την εναρμόνιση του ελληνικού Δικαίου με αυτό των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου η συνεπιμέλεια είναι κανόνας.
Ο κ. Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος είναι δικηγόρος, πρόεδρος του συλλόγου «Συνεπιμέλεια», αλλά έχει και μια ιδιαίτερη εμπειρία στις διεθνείς πρακτικές όσον αφορά το Οικογενειακό Δίκαιο καθώς είναι και μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Συμβουλίου για την Κοινή Επιμέλεια.

Ο κ. Παπαρρηγόπουλος μίλησε στο CNN Greece για τον υπό διαμόρφωση νόμο και την ανάγκη αναθεώρησης του Οικογενειακού Δικαίου στη χώρα μας.
– Κύριε Παπαρρηγόπουλε, ποια είναι, συνοπτικά, τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από την πρακτική της συνεπιμέλειας και τον ίσο χρόνο του παιδιού με τους δύο γονείς;
Τα παιδιά όλων των ηλικιών, που μεγαλώνουν κατά ίσο χρόνο και με τους δύο γονείς τους σε διαφορετικά σπίτια, μεγαλώνουν σχεδόν το ίδιο καλά με τα παιδιά που ζουν στο ίδιο σπίτι με τους δύο γονείς τους.

Το αντίθετο συμβαίνει με τα παιδιά που ζουν με ένα γονέα. Εμφανίζουν αυτό που λέγαμε παλιότερα για «τα παιδιά του διαζυγίου». Μόνο που τώρα ξέρουμε ότι αυτά είναι τα παιδιά της αποκλειστικής επιμέλειας.
Επισκόπηση ερευνών και βιβλιογραφία παρουσιάζεται σε αρκετά επιστημονικά περιοδικά.
Ήδη, οι επιστημονικές έρευνες έχουν οδηγήσει στη δημιουργία κανόνων δικαίου. Οι πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, σε διεθνές επίπεδο, έλαβαν χώρα στο όνομα της επιστήμης. Η αιτιολογική έκθεση του ψηφίσματος 2079/2015 του Συμβουλίου της Ευρώπης (κεφ. 2.2) παραθέτει τις επιστημονικές μελέτες που έλαβαν υπόψη οι εκπρόσωποι των 47 κρατών για να συστήσουν στα κράτη τη κοινή ανατροφή παιδιών (συνεπιμέλεια), την εναλλασσόμενη κατοικία, τη φιλική δικαιοσύνη και τη νέα κοινωνική και επιδοματική πολιτική των κρατών.

Ακόμα και όσοι κακόβουλα αμφισβητούν την νομική ισχύ του πιο πάνω ψηφίσματος, δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο για την Οδηγία Ε.Ε. 1158/2019. Αυτή δεσμευτικά για την Ελλάδα προβλέπει τη κοινή επιμέλεια και φροντίδα εξίσου από τους δύο γονείς τους για όλα τα παιδιά.
– Γνωρίζουμε ότι ένα νομοσχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της σύνταξής του πριν την κατάθεση και πριν αρκετό καιρό είχαν διαρρεύσει οι αλλαγές πάνω στο θέμα της συνεπιμέλειας και της εναλλασσόμενης κατοικίας μεταξύ άλλων. Διαρροές όμως μέσω δημοσιευμάτων φέρουν το υπουργείο Δικαιοσύνης να υπαναχωρεί από την αρχική του θέση και μάλιστα με ανακοίνωσή…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: