Η πρώτη αγάπη του παιδιού σας

Η πρώτη αγάπη του παιδιού σας

Θυμάστε την πρώτη φορά που κοιτάξατε έναν συμμαθητή σας και η καρδιά σας χτυπούσε λίγο πιο δυνατά; Πολλά παιδιά το περνούν αυτό στην εφηβεία τους, αλλά μερικά παιδιά μπορεί να νιώσουν ένα ρομαντικό ενδιαφέρον πολύ πριν την εφηβεία.
Η συζήτηση με το παιδί σας για τις σχέσεις με τους συνομηλίκους του σε κάθε ηλικία θέτει τα θεμέλια για υγιείς προσωπικές σχέσεις καθώς μεγαλώνουν. Αυτή η διαδικασία μάθησης δεν ξεκινά από την εφηβεία, αλλά και μόλις ένα παιδί αρχίσει να παρατηρεί τους άλλους ανθρώπους και τον τρόπο που σχετίζονται!

Photo by saeed karimi on Unsplash

Μαθαίνοντας για τις σχέσεις
Τα παιδιά μαθαίνουν πρώτα για τις σχέσεις αγάπης και φροντίδας από τις οικογένειές τους. Αλλά λαμβάνουν επίσης μηνύματα σχετικά με τις σχέσεις από φίλους, την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μερικά από αυτά που μαθαίνουν μπορεί να μην είναι υγιή, επομένως είναι σημαντικό να μιλήσετε με το παιδί σας για τις σχέσεις. Μπορείτε να βρείτε διδακτικές στιγμές σε σκηνές από ταινίες ή σε στίχους τραγουδιών – (να είστε προσεκτικοί στις επιλογές, φυσικά!).
Πλατωνικές αγάπες στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό

Photo by Kevin Gent on Unsplash

Τα μικρά παιδιά λένε συχνά ότι “τα έχουν” με ένα αγόρι ή κορίτσι. Μερικά μπορεί να προσπαθούν να χαρίσουν κρυφά φιλιά στους συμμαθητές τους, αλλά συχνά δεν πάνε πουθενά ούτε καν πιάνονται τα χέρια. Αυτό είναι χαρακτηριστικό και είναι σημαντικό να μην πειράζετε τα παιδιά σας κάνοντάς τους αστεία και χιούμορ, ούτε να απορρίπτετε τα συναισθήματά τους.
Βοηθήστε το παιδί σας να καταλάβει ότι το να έχει συναισθήματα για κάποιο άλλο παιδί της ηλικίας του είναι φυσιολογικό, αλλά ότι το ραντεβού απαγορεύεται μέχρι την εφηβεία. Εξηγήστε ότι όπως οι ενήλικες μερικές φορές έρχονται πιο κοντά και θέλουν να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί με ενηλίκους, μπορεί επίσης να συμβεί το ίδιο και σε αυτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απαραίτητα έχουν σχέση και ότι πρέπει να βγουν ραντεβού. Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν ότι και η φιλία κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να είναι πιο κοντά.
Παιδιά στην εφηβεία – Συμβουλές για να γίνουν καλοί φίλοι

Photo by ?? Janko Ferlič on Unsplash
Πολλοί από τους ίδιους τρόπους για να δημιουργήσετε υγιείς φιλίες αποτελούν επίσης τη βάση για υγιείς ρομαντικές σχέσεις. Έτσι, βοηθήστε τον έφηβό σας να αναγνωρίσει τι σημαίνει να είσαι καλός φίλος. Μπορείτε να συζητήσετε πως ένας φίλος είναι ένα άτομο που θέλετε να έχετε κοντά σας, που σας κάνει ευτυχισμένους, τον οποίο εμπιστεύεστε και τον οποίο σέβεστε. Άλλοι τρόποι για να είναι καλοί…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: