Η σημασία του ελεύθερου χρόνου για τους εφήβους

Η σημασία του ελεύθερου χρόνου για τους εφήβους

Στον ελεύθερο χρόνο μας, διασκεδάζουμε και ξεκουραζόμαστε. Τα παιδιά συνήθως παίζουν, ζωγραφίζουν ή περνούν χρόνο με τους γονείς τους.
Από την άλλη, οι έφηβοι αρχίζουν να αποστασιοποιούνται από τις οικογένειές τους και προτιμούν την παρέα των φίλων τους. Ωστόσο, εάν δεν αξιοποιήσουν σωστά τον ελεύθερο χρόνο τους, μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα.
Πολλές φορές, οι γονείς ανησυχούν και παραπονιούνται για τους φίλους που έχουν τα παιδιά τους. Νομίζουν ότι μπορεί να ασκούν κακή επιρροή και προσπαθούν να παρέμβουν.
Είναι όμως σωστό;

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι γονείς πρέπει να έχουν λόγο στις επιλογές των παιδιών τους πριν φτάσουν στην εφηβεία. Μετά είναι δύσκολο να πουν τι πρέπει να κάνουν καθώς σε αυτό το στάδιο το παιδί δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην άποψη των φίλων και λιγότερη σε εκείνη των γονιών.

Γιατί μερικοί έφηβοι κάνουν πιο καλές επιλογές από άλλους;
Αξίες
Η οικογένεια είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για να βοηθήσει τα παιδιά να χτίσουν την ταυτότητά τους και να υιοθετήσουν βασικές αξίες . Αυτό σίγουρα θα τους βοηθήσει να καθορίσουν τις μελλοντικές επιλογές τους. Εάν μεγαλώσετε τα παιδιά σας με αγάπη, θα έχουν καλή αυτοεκτίμηση και πιθανότατα θα κάνουν καλές επιλογές για το πώς θα περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.Οι έφηβοι τείνουν να περνούν χρόνο με συνομήλικους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και έχουν τους ίδιους στόχους. Επομένως, τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό δεν θα είναι πρόθυμα να περάσουν το χρόνο τους με εκείνα που πειραματίζονται με ουσίες, ενώ οι έφηβοι με αυτοπεποίθηση θα έχουν λιγότερα προβλήματα όταν θα έρθουν αντιμέτωπα με δύσκολες συμπεριφορές φίλων τους.

Επιπλέον, οι υπεύθυνοι έφηβοι που έχουν καλή σχέση με τους γονείς τους δεν θα αισθάνονται την ανάγκη να τους αμφισβητήσουν και να τους παρακούσουν. Εν ολίγοις, εάν θέλετε να αποτρέψετε τα παιδιά σας από το να αναμειχθούν με λάθος παρέα, εστιάστε σε αυτά και όχι στους φίλους τους. Βοηθήστε τα να χτίσουν μια ισχυρή προσωπικότητα και θα επιλέξουν τον σωστό δρόμο.

Επιλογές
Μερικές φορές, οι έφηβοι κάνουν κακή χρήση του ελεύθερου χρόνου τους επειδή δεν έχουν πολλές δραστηριότητες για να διαλέξουν. Και, όταν δεν ξέρουν τι να κάνουν, μπορεί να καταλήξουν να χάνουν το χρόνο τους ή να κάνουν λάθος πράγματα. Έτσι, είναι σημαντικό να τους προσφέρετε επιλογές, ανάλογα με την ηλικία τους.

Η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους . Αυτό συμβαίνει γιατί τους βοηθά να διατηρούνται σε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: