Η Σκότλαντ Γιαρντ «ψάχνει» τα πάρτι του Μπόρις Τζόνσον – Πώς αντέδρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Η Σκότλαντ Γιαρντ «ψάχνει» τα πάρτι του Μπόρις Τζόνσον - Πώς αντέδρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Επικίνδυνες διαστάσεις για το κύρος και την αξιοπιστία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον λαμβάνει το σκάνδαλο με τα κορωνοπάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία όταν η χώρα βρισκόταν σε lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid- 19, με τη Σκότλαντ Γιαρντ να ερευνά τις πληροφορίες για μία σειρά από εκδηλώσεις με τούρτες και άφθονο οινόπνευμα.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Κρεσίντα Ντικ , το ερώτημα που θα κληθεί να ερευνήσει η Σκότλαντ Γιαρντ είναι εάν η Ντάουνινγκ Στριτ παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοιού.

«Επιβεβαιώνω ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία ερευνά ορισμένα περιστατικά στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε κυβερνητικές υπηρεσίες τα τελευταία δύο χρόνια με το ερώτημα πιθανών παραβιάσεων των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19», υποστήριξε η Κρέσιντα Ντικ, αφού όμως ήδη ο βρετανικός Τύπος είχε προλάβει να δημοσιεύσει την πληροφορία για την έναρξη αστυνομικής έρευνας.

Την ίδια λωρα, σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει τη σημασία της αστυνομικής έρευνας για τα κορωνοπάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία, ο Μπόρις Τζόνσον χαιρέτησε σήμερα την απόφαση της Σκότλαντ Γιαρντ να διαλευκάνει την υπόθεση .
Μιλώντας από το βήμα της βουλής των Κοινοτήτων, ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας θα δώσει στους πολίτες τη «σαφήνεια που χρειάζεται».
Η έρευνα της Σκότλαντ Γιαρντ για τα γεγονότα στην Ντάουνινγκ Στριτ συνεπάγεται τη συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών με την αστυνομία, όπως είπε .

Πρόσθεσε όμως, ότι θέλει επίσης να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται «100% στην αντιμετώπιση των προτεραιοτήτων του βρετανικού λαού», συμπεριλαμβανομένης της υπεράσπισης της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, oι απίστευτες δικαιολογίες του Τζόνσον ότι κανείς δεν τον είχε ενημερώσει ότι τα πάρτι εν μέσω περιορισμών για τον κορωνοϊό απαγορεύονται, δεν πείθουν τους Βρετανούς αλλά ούτε και τα βρετανικά ΜΜΕ .

Μετά και τη χθεσινή αποκάλυψη ότι ο Τζόνσον είχε διοργανώσει και πάρτι γενεθλίων, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, τον Ιούνιο του 2020, όταν όλες οι κοινωνικές συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύονταν, προκαλεί την έντονη δυσφορία της βρετανικής κοινής γνώμης, της αντιπολίτευσης αλλά και πολλών μελών του κόμματος των Τόρις.

Τoν Ιούνιο του 2020, ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται να είχε προσκαλέσει φίλους και γνωστούς για να γιορτάσει τα γενέθλιά του, όπως μετέδωσε χθες…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: