Η Spotawheel σηκώνει νέα χρηματοδότηση 10 εκατ. Ευρώ

Η Spotawheel σηκώνει νέα χρηματοδότηση 10 εκατ. Ευρώ

Η Spotawheel, μια ψηφιακή πλατφόρμα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων η οποία δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Πολωνία, επεκτείνεται και σε άλλες αγορές της Ευρώπης, μετά από τον νέο γύρο δανειακής χρηματοδότησης και ιδίων κεφαλαίων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ ενώ σημειώνει υψηλούς ρυθμούς πωλήσεων στους μήνες μετά το lockdown. Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η VentureFriends, με τη συμμετοχή της VelocityPartners, προσθέτοντας στους μετόχους στρατηγικούς επενδυτές – μεταξύ των οποίων η FJLabs με έδρα στις ΗΠΑ.
“Είμαστε πολύ αισιόδοξοι με την τεράστια ευκαιρία να ηγηθούμε του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου, αξίας 400 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία ο Covid επιτάχυνε διεθνώς προς όφελος μας. Η προηγμένη ψηφιακή μας πλατφόρμα χρησιμοποιεί τελευταίου επιπέδου απεικόνιση 360o που σε συνδυασμό με την εγγύηση η οποία παρέχεται σε κάθε προσφερόμενο αυτοκίνητο, επιτρέπουν την ανέπαφη – αλλά και με δυνατότητα test drive – εμπειρία αγοράς στους πελάτες των χωρών που ήδη δραστηριοποιούμαστε. Ο άμεσος στόχος μας είναι να εντείνουμε τα δίκτυα εφοδιασμού μας στην Ε.Ε. και να αυξήσουμε τον ρυθμό απόκτησης αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας, τα οποία είναι ήδη ταυτοποιημένα από αλγόριθμους που έχουμε αναπτύξει εσωτερικά και συνεχώς τιμολογούν εκατομμύρια αυτοκίνητα που προσφέρονται καθημερινά σε όλη την Ευρώπη”, δήλωσε ο Χάρης Αρβανίτης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Spotawheel.
“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την περαιτέρω στήριξη της Spotawheel στην επιδίωξή της να επεκταθεί διεθνώς ενώ αναβαθμίζει τις διαδικασίες προμήθειας αποθέματος βασισμένη σε αξιοποίηση δεδομένων από όλη την Ευρώπη. Η ομάδα εργάζεται αδιάκοπα προς την βελτίωση της εμπειρίας πελάτη αλλά και των εσωτερικών διαδικασιών και η προθυμία τους να γίνονται ολοένα καλύτεροι σε όλα τα μέτωπα είναι συγκλονιστική”,  δήλωσε ο Απόστολος Αποστολάκης, Partner στη VentureFriends.
Η προγραμματισμένη αναβάθμιση των υποδομών αγορών αυτοκινήτων της Spotawheel θα είναι επαναστατική για την Ευρωπαϊκή βιομηχανία, ενδυναμώνοντας την στρατηγική της επέκταση για τα επόμενα χρόνια. Για αυτό το λόγο η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση υποψηφίων σε όλη την Ευρώπη που θα στελεχώσουν ένα ευρύ φάσμα της μέσω των προσφερόμενων ανοιχτών θέσεων εργασίας.
Η εταιρεία γνώρισε την επιτυχημένη επέκταση της στην Πολωνία όπου αναπτύχθηκε 3 φορές ταχύτερα σε σχέση με τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα – η οποία αποτελεί και τη χώρα ίδρυσης – οδηγώντας ήδη σε κορυφαία μηνιαία στοιχεία για τις πωλήσεις του…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: