Η «Συναυλία Νέων Μουσικών της Κίνας και της Ελλάδας για τη Γιορτή της Άνοιξης» στέφθηκε με επιτυχία

Logo Image

Λίγες μέρες πριν από την κινέζικη Πρωτοχρονιά και του Νέου Έτους του Λαγού, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα η «Συναυλία Νέων Μουσικών Κίνας και Ελλάδας για τη Γιορτή της Άνοιξης».

Στις 14 Ιανουαρίου 2023 το βράδυ, το Ωδείο Αθηνών, ένα μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα με ιστορία άνω των εκατό πενήντα ετών, υποδέχτηκε δεκαπέντε καταξιωμένους νέους μουσικούς από την Κίνα και την Ελλάδα. Μέσα από την ερμηνεία γνωστών παραδοσιακών και σύγχρονων έργων και τη μουσική, μια γλώσσα δίχως σύνορα, οι καλλιτέχνες έστειλαν τις ευχές τους για τη σινοελληνική φιλία και υποδέχθηκαν με χαρά το κινέζικο Νέο Έτος. Η συναυλία κέρδισε το θερμό χειροκρότημα από περισσότερους από εξακόσιους θεατές, συμβάλλοντας σημαντικά στις πολιτιστικές ανταλλαγές και την αμοιβαία μάθηση μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας.

Η συναυλία αυτή αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων παγκόσμιας εμβέλειας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας με τίτλο «Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά» και του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας με τίτλο «Θερμή Υποδοχή της Γιορτής της Άνοιξης», και συνδιοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα, το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου του Πεκίνου, το Κέντρο Εξωτερικών Πολιτιστικών Ανταλλαγών του Πεκίνου, το Ωδείο Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Ένωση Επενδυτών Κίνας – Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και της China Sichuan Yibin Wuliangye Spirit Group Co.

Ο Πρέσβης της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ δήλωσε ότι καθώς ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε την κινέζικη Πρωτοχρονιά, νέοι μουσικοί από Κίνα και Ελλάδα έχτισαν με τις μελωδίες τους μια γέφυρα πολιτιστικών ανταλλαγών που ενώνει τις χώρες μας και αναδεικνύει την ομορφιά των αρχαίων πολιτισμών μας και τα σπουδαία επιτεύγματα της αμοιβαίας μάθησης. Εξέφρασε την ευχή η σημερινή συναυλία να αποτελέσει εφαλτήριο για να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για ανταλλαγές και κανάλια συνεργασίας μεταξύ των μουσικών συνόλων και των νέων φίλων της μουσικής των χωρών μας, ώστε οι τελευταίοι να ενισχύσουν τη μεταξύ τους φιλία και κατανόηση, προωθώντας περαιτέρω τη συνεργασία μας. Τέλος, εκ μέρους της Πρεσβείας, απηύθυνε ευχές σε όλους για το νέο έτος.

Όλοι οι Κινέζοι καλλιτέχνες της εκδήλωσης διαμένουν στην Ελλάδα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκαν με υψηλού επιπέδου επαγγελματικές καλλιτεχνικές ομάδες και ιδρύματα της Ελλάδας όπως η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Ωδείο Αθηνών….

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: