Η ταινία Σκιές του Κόσμου στο NewFilmmakers Series Archives

Η ταινία Σκιές του Κόσμου στο NewFilmmakers Series Archives

Η μικρού μήκους ελληνική ταινία Σκιές του Κόσμου, σε σκηνοθεσία Μάριου Π. Παπαγεωργίου, θα προβληθεί το Μάρτιο (22/03) διαδικτυακά στην περίφημη σειρά προβολών New Filmmakers series του Anthology Film Archives στη Νέα Υόρκη.
Anthology Film Archives
Τα Archives αποτελούν ένα διεθνές κέντρο για τη διατήρηση, τη μελέτη και την προβολή ταινιών με έμφαση στον ανεξάρτητο, πειραματικό και πρωτοποριακό κινηματογράφο, το οποίο ιδρύθηκε στη δεκαετία του 60 από τους θρυλικούς Jonas Mekas και Stan Brakhage, και άλλους καλλιτέχνες. Η σειρά NewFilmmakers παρουσιάζει τις καλύτερες ταινίες του είδους της χρονιάς από νέους σκηνοθέτες, στηρίζοντας έτσι την καλλιτεχνική ανεξάρτητη παραγωγή και τις μοναδικές φωνές του σινεμά.
Σκιές του Κόσμου
Πρόκειται για μια ταινία που πειραματίζεται τόσο με το περιεχόμενο, όσο και με τη φόρμα, χρησιμοποιώντας έναν πλούτο ψηφιακών και φυσικών ειδικών εφέ για να μας μεταφέρει σε ένα σκοτεινό, εξπρεσιονιστικό σύμπαν μιας τελεσίδικης καταστροφής. Το σενάριο λειτουργεί χωρίς διάλογο και οδηγούμαστε στα εξωτερικά και εσωτερικά τοπία από τις εικόνες, τις νότες, την απόκοσμη ατμόσφαιρα. Η απώλεια της ανθρώπινης φωνής των ηρώωνμας (ακούμε μόνο στην αρχή έναν αφηγητή), δίνει χώρο σε ένα πλούσιο ηχητικό τοπίο που μας μεταφέρει στο τέλος του κόσμου, ενώ η πρωτότυπη μουσική κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο: μας ταξιδεύει στον εσωτερικό κόσμο των ηρώων, μας φυλακίζει μέσα στην κλειστοφοβία του τέλους. Μία φωτογραφική ιστορία, ένα κολλάζ από στιγμές του παρελθόντος, μας θυμίζει τι υπήρχε πριν..
Η Ιστορία
Η ταινία, η οποία έχει αποσπάσει 26 βραβεία, αφηγείται την ιστορία τεσσάρων αντρών, οι οποίοι μέσα σε ένα μετα-αποκαλυπτικό τοπίο, στα σκοτεινά έγκατα της γης, παλεύουν με την ανάγκη για επιβίωση. Η ψυχορραγία δεν θα αργήσει να ανασύρει από μέσα τους την ύστατη σύμπνοια: Ρακένδυτοι, πληγωμένοι, προερχόμενοι από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, θα βρεθούν από κοινού αντιμέτωποι με την αγωνία τους για εξιλέωση.
Τα Γυρίσματα
Η ταινία γυρίστηκε στο δασύλλιο και την ημιτελή οικοδομή η οποία ήταν προορισμένη να γίνει ιατρική βιβλιοθήκη, πίσω από το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου Παπάγου.
Σύνοψη
Η κλιματική αλλαγή οδήγησε τελικά στην ολοκληρωτική καταστροφή του πλανήτη. Τέσσερις άγνωστοι, με μόνο κοινό την ανάγκη τους για επιβίωση, βρίσκουν καταφύγιο κάτω από τη γη. Φαντάζουν ως οι μοναδικοί επιζώντες. Ο πόθος για σωτηρία θα δοκιμάσει τη συνείδησή τους. Μες στην καρδιά του ζόφου η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη. Μια ταινία για την αναμέτρηση του ανθρώπου με κάθε επόμενο δευτερόλεπτο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: