Η τεχνική που άλλαξε τον κόσμο της μεταμόσχευσης μαλλιών

Η τεχνική που άλλαξε τον κόσμο της μεταμόσχευσης μαλλιών

Η ιστορία της μεταμόσχευσης μαλλιών. Από τις πειραματικές επεμβάσεις της δεκαετίας του ’30 μέχρι την εμφάνιση της Direct Hair Implantation.

Τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες άνδρες και γυναίκες με τριχόπτωση έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πυκνά μαλλιά και να βρουν ξανά τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση χάρη στη μεταμόσχευση μαλλιών. Η κορυφαία ιατρική πράξη για την τριχόπτωση, αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή για όσους θέλουν να αποκαταστήσουν τα μαλλιά τους, μόνιμα και χωρίς φαρμακευτικές αγωγές.

Η ιστορία της μεταμόσχευσης μαλλιών

Στην πραγματικότητα, η ιστορία της μεταμόσχευσης μαλλιών έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία της δεκαετίας του ’30 όταν ένας ιατρός με το όνομα Okuda, πραγματοποίησε την πρώτη χειρουργική επέμβαση με στόχο την αποκατάσταση στα μαλλιά και τα φρύδια. Ωστόσο, οι προσπάθειες του διακόπηκαν άδοξα, λόγω του Β Παγκοσμίου πολέμου.

Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, ο Αμερικανός επιστήμονας Dr. Norman Orentreich ολοκλήρωσε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών και καθιέρωσε τις έννοιες της “λήπτριας” και “δότριας” περιοχής. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, αναπτύχθηκαν πολλές τεχνικές όπως Flap Surgery, Sculp Reduction, Tissue Expanders και Punch Grafting που όμως, ήταν πολύπλοκες και χρονοβόρες, χωρίς φυσικό αποτέλεσμα.

Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών πρέπει να εκτελούνται αποκλειστικά και μόνο από έμπειρο ιατρικό προσωπικό

Οι τεχνικές FUE και FUT

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 εμφανίστηκε η FUT (Follicular Unit Transplantation), μια επώδυνη χειρουργική επέμβαση που περιλάμβανε αφαίρεση δέρματος από τη δότρια περιοχή και άφηνε μια μεγάλη ουλή στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Τα αποτελέσματα της FUT ήταν καλύτερα από αυτά των πρώτων τεχνικών αλλά υστερούσαν σε φυσικότητα με αποτέλεσμα να γίνονται ορατά με την πρώτη ματιά.

Το 2001, παρουσιάστηκε η τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction) που ήταν σαφώς πιο βελτιωμένη από την FUT, αφού δεν περιλάμβανε αφαίρεση δέρματος. Ωστόσο, η εμφύτευση των τριχοθυλακίων ακολουθούσε ακριβώς την ίδια διαδικασία, δηλαδή, με υποδοχές πριν την τοποθέτηση. Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις, το τελικό αποτέλεσμα ήταν φτωχό ενώ κάποιες συνεδρίες εκτελούνταν από μη έμπειρο ιατρικό προσωπικό.

dhi3
Εμφύτευση μαλλιών με την τεχνική Direct Hair Implantation

Τεχνική Direct Hair Implantation

Το 2010, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η τεχνική που άλλαξε όλα τα δεδομένα στον τομέα της αποκατάστασης μαλλιών.

Πρόκειται για την μεταμόσχευση μαλλιών Direct Hair Implantation που σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες, προσφέρει 100% φυσικά αποτελέσματα χωρίς να περιλαμβάνει ράμματα, νυστέρια και ουλές. Απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη η Direct…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: