Η Thorn του Άστον Κούτσερ και το spotlight που πέφτει πάνω της για το Qatargate – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Η Thorn του Άστον Κούτσερ και το spotlight που πέφτει πάνω της για το Qatargate - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ο  Αστον Κούτσερ δεν είναι γνωστός μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως ο ιδρυτής της εταιρείας τεχνολογίας  «Thorn» η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας.

Η εταιρεία αυτή και ο ιδρυτής της  ήρθαν ξανά την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στο προσκήνιο της επικαιρότητας καθώς οι βέλγοι δικαστές που ερευνούν τυχόν αξιόποινη συμπεριφορά της  Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, έθεσαν στο μικροσκόπιό τους τις επαφές της με τον Αστον Κούτσερ.

Και αυτό γιατί η Ελληνίδα ευρωβουλευτής  προτείνοντας την ψήφιση ενός νέου νόμου για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών συνδιαλλαγών (chat), με σκοπό την αναζήτηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας είχε εξάρει τη συμβολή της εταιρείας τεχνολογίας «Thorn».

Ποια είναι όμως αυτή η εταιρεία, πως δραστηριοποιείται και τι ξέρουμε για αυτήν;

Η «Thorn» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης εφήβων και παιδιών. Ιδρύθηκε το 2009 από την Ντέμι Μουρ και τον Αστον Κούτσερ ως DNA Foundation, με αποστολή την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και μετονομάστηκε σε «Thorn» το 2012 μετά τον χωρισμό του ζευγαριού. Στόχος του ήταν να ενσωματώσει καλύτερα την τεχνολογία στο αγώνα κατά της εμπορίας ανθρώπων.

Με την υποστήριξη της Microsoft

«Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις δεξιότητές μας για καλό σκοπό», δήλωσε ο Federico Gomez Suarez, υπεύθυνος προγραμμάτων σε επιχειρήσεις της Microsoft ο οποίος έχει εργαστεί εθελοντικά  Thorn, με την υποστήριξη της Microsoft.

Το έργο της ομάδας επικεντρώθηκε στο πώς να βοηθήσει τις αρχές να εντοπίσουν τα εξαφανισμένα ή εκμεταλλευόμενα παιδιά που εμφανίζονται σε αγγελίες συνοδών. Στόχος τους η δημιουργία ενός προγράμματος για τη γρήγορη ταξινόμηση των δεκάδων χιλιάδων εικόνων το συντομότερο δυνατό που να δίνει απάντηση σε πολλά ερωτήματα.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να ρωτάει γρήγορα: «Είναι αυτό το παιδί σε πολλές αγγελίες; Έχει η διαφήμιση κείμενο; Υπάρχουν άλλες διαφημίσεις με παρόμοιο κείμενο; Αν ναι, είναι πιθανό να έχουν φτιαχτεί από το ίδιο άτομο;»» δήλωσε ο κ. Gomez Suarez το 2017.

Όπως ανέφεραν την ίδια περίοδο οι New York Times,  η ομάδα του Thorn συγκέντρωσε γνώσεις μιλώντας με θύματα εμπορίας παιδιών που είχαν εργαστεί στην πορνεία, και έτσι δημιούργησαν το πρώτο της εργαλείο, που ονομάζεται Spotlight.

«Μερικές φορές τα παιδιά αναγκάζονταν να γράφουν τις δικές τους αγγελίες συνοδείας για να πουλήσουν τον εαυτό τους»,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: