Η Τουρκία αναλαμβάνει “ρόλο κλειδί” στο Αφγανιστάν και οι ΗΠΑ χαιρετίζουν και τη βοηθούν!

Η Τουρκία αναλαμβάνει "ρόλο κλειδί" στο Αφγανιστάν και οι ΗΠΑ χαιρετίζουν και τη βοηθούν!

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Η Τουρκία αναλαμβάνει "ρόλο κλειδί" στο Αφγανιστάν και οι ΗΠΑ χαιρετίζουν και τη βοηθούν!

Οι ΗΠΑ χαιρέτισαν τη «σαφή δέσμευση» εκ μέρους της Τουρκίας να διαδραματίσει «έναν ρόλο-κλειδί» στην ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων και των ξένων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στις αρχές της εβδομάδας στις Βρυξέλλες, ότι η Άγκυρα «έχει ανάγκη μια κάποια στήριξη για να το κάνει αυτό» και ο Αμερικανός ομόλογός του «διαβεβαίωσε ότι αυτή η στήριξη θα παρασχεθεί», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την ικανοποίησή του σε αυτό το θέμα» και οι δύο ηγέτες «αποφάσισαν πως θα εργαστούν από κοινού για να το συγκεκριμενοποιήσουν», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως ζήτησαν από τις ομάδες τους να «οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες» αυτής της «στοχευμένης αποστολής».

«Όμως, η σαφής δέσμευση των ηγετών καταγράφηκε στο γεγονός ότι η Τουρκία θα έπαιζε έναν ρόλο-κλειδί για την ασφάλεια του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ Χαμίντ Καρζάι», επισήμανε ο Σάλιβαν.

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: