Η Τρ. Πειραιώς ανέθεσε στην Blantyre τη διαχείριση συμμετοχών της

Η Τρ. Πειραιώς ανέθεσε στην  Blantyre τη διαχείριση συμμετοχών της

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

 Σε εξειδικευμένο διεθνή οίκο ανέθεσε η Τρ. Πειραιώς τη διαχείριση χαρτοφυλακίου συμμετοχών της σε επιχειρήσεις εκτός του χρηματοοικονομικού τομέα. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από επιλεγμένες συμμετοχές, συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα περιλαμβάνει την MIG, την Attica Group και την ΑΝΕΚ και το “Ερρίκος Ντυνάν”

Οπως ανακοινώθηκε, η τράπεζα συνήψε συμφωνία με εταιρείες του ομίλου Blantyre Capital για τη διαχείριση “μη κύριων συμμετοχών” της,  για αρχική περίοδο 10 ετών. Οι συμμετοχές θα εισφερθούν σε εταιρεία ειδικού σκοπού, της οποίας τη διαχείριση θα αναλάβει μία δεύτερη, όπου θα συμμετέχει η Blantyre.

Θέτοντας το χαρτοφυλάκιο υπό την εξειδικευμένη επαγγελματική διαχείριση του ομίλου Blantyre, επιδιώκει να βελτιστοποιήσει την αξία των συμμετοχών της και να επιτύχει υψηλότερη μακροχρόνια απόδοση. 

Η συναλλαγή αυτή θα έχει θετική επίδραση και στους κεφαλαιακούς δείκτες της τράπεζας. Ο δείκτης εποπτικών κεφαλαίων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 0,7%

Σημειώνεται ότι η Blantyre Capital είναι εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο. Διαχειρίζεται μακροχρόνια δεσμευμένα επενδυτικά κεφάλαια άνω του 1,6 δισ. ευρώ για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων και ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, ταμείων, ιδρυμάτων, ιδιωτικών κεφαλαίων και family offices

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: