Η Yamaha γιορτάζει τα 20 χρόνια του ΤΜΑΧ

Η Yamaha γιορτάζει τα 20 χρόνια του ΤΜΑΧ

Τo Yamaha TMAX θεωρείται από τους πρωτεργάτες της σύνδεσης δύο διαφορετικών κόσμων, των μεγάλων scooters και των sport μοτοσυκλετών – κάτι που ήταν αρκετά πρωτοποριακό τη στιγμή της παρουσίασης της πρώτης του γενιάς, πριν από 20 χρόνια.

Νωρίτερα φέτος η Yamaha παρουσίασε την επετειακή έκδοση TMAX 20th Anniversary η οποία κατασκευάζεται σε μόνο 560 αντίτυπα, και μεταξύ άλλων διαθέτει πλαίσιο από σφυρήλατα ανθρακονήματα, εκλεπτυσμένο εξοπλισμό και χρώματα.

Ο πειραματισμός της Yamaha στα ξεκινήματα του αιώνα μας σκόπευε να προσφέρει, με το ΤΜΑΧ, τους χώρους και την πρακτικότητα ενός μεγάλου scooter σε όσους δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν την επιθυμία της σπορ οδήγησης ενώ χρειάζονταν ένα δίτροχο για την πόλη και το ταξίδι. Έτσι, συνέδεσε την πλατιά σέλα με μεγάλο χώρο αποθήκευσης και την προστασία από τον αέρα, με κινητήρα δυναμικών επιδόσεων, σπορ ανάρτηση και αεροδυναμικό σχεδιασμό.

Η Yamaha γιορτάζει τα 20 χρόνια του ΤΜΑΧ

Την πρώτη γενιά 500 κ.εκ. του 2001 ακολούθησε μια ανανέωση το 2004 που πρόσθεσε ψεκασμό, ABS και μεγαλύτερο πίσω τροχό. Ακολούθησε η τρίτη γενιά το 2008 με νέο πλαίσιο, και η 4η γενιά το 2012 που αύξησε τη χωρητικότητα του κινητήρα στα 530 κ.εκ. Το 2015 και το 2017 ήρθαν οι δύο επόμενες γενιές, ώσπου το 2020 έφτασε η ισχυρότερη γενιά όλων, η έβδομη, με κινητήρα 560 κυβικών που καλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων Euro5.

Σε όλη αυτή την πορεία το ΤΜΑΧ ξεπέρασε τις 300 χιλιάδες πωλήσεις και έφερε μια πληθώρα μηχανικών και ηλεκτρονικών καινοτομιών, πάνω στη νέα φιλοοφία που εισήγαγε στους δύο τροχούς. Όλες αυτές παρουσιάζονται, για τους λάτρεις του ΤΜΑΧ, από τη Yamaha σε μια εξειδικευμένη ισστοσελίδα για την ιστορία του μοντέλου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/experiences/tmax_history/#/

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: