Ηλιόπουλος: “Ανέκδοτο” τα 1.200 ευρώ το μήνα στους νέους

Ηλιόπουλος: "Ανέκδοτο" τα 1.200 ευρώ το μήνα στους νέους

«Υπήρχε μια μεγάλη απουσία από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και αυτή ήταν η πραγματική ζωή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha Radio 98.9 FM”.

«Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πιο αισιόδοξος από ποτέ, τη στιγμή που, με δική του ευθύνη, τα σχολεία άνοιξαν σήμερα με 25 μαθητές ανά τμήμα -μάλιστα σήμερα επισκέφτηκα ένα νηπιαγωγείο που είχε 29 παιδιά σε ένα τμήμα- και με ένα υγειονομικό πρωτόκολλο με βάση το οποίο ένα τμήμα θα σταματήσει να λειτουργεί εάν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Οι ειδικοί λένε ότι με την εφαρμογή αυτού του μέτρου, κάθε τμήμα μπορεί να δώσει στην κοινότητα έως 100 με 150 κρούσματα», προσέθεσε.

«Αν αυτό το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι στις ηλικίες μεταξύ 60 και 70 ετών έχουμε 20% ανεμβολίαστους ενώ από 80 και πάνω φτάνει το 27%, φοβόμαστε ότι τα σχολεία θα γίνουν αρνητικός επιταχυντής για την πανδημία συνολικά», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς ειδικότερα στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, υπογράμμισε ότι «ένα από τα κεντρικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες είναι η ακρίβεια και ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα ουσιαστικό για αυτό». «Σε όλη την Ευρώπη, ένα από τα βασικά εργαλεία με τα οποία αντιμετωπίζεται η ακρίβεια είναι η αύξηση στο βασικό μισθό και η στήριξη στο εισόδημα της κοινωνικής πλειοψηφίας», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε μόνο ότι θα φτιάξει ένα ταμείο με 150 εκατ. ευρώ, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξήσεις στο ρεύμα». «Αντί να προχωρήσει σε δομικές παρεμβάσεις στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και μέσα από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να ελεγχθεί το ολιγοπώλιο που υπάρχει στη συγκεκριμένη αγορά, ο κ. Μητσοτάκης στην πραγματικότητα επιχορηγεί τα κέρδη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο», συμπλήρωσε.

«Όσον αφορά τα 1.200 ευρώ στους νέους, αυτό είναι ανέκδοτο», είπε, σημεώνοντας ότι «τελικά μιλάμε για 100 ευρώ το μήνα για 6 μήνες».

Χαρακτήρισε επίσης “αστεία” την εξαγγελία για δωρεάν data σε νέους 15 χρονών ως κίνητρο για να εμβολιαστούν, τονίζοντας «ότι όταν μιλάμε για παιδιά 15 με 17 ετών, το στοίχημα του εμβολιασμού δεν θα κερδηθεί δίνοντας data, αλλά πείθοντας την οικογένεια ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν».

Σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας, υπογράμμισε ότι «παρά τους πανηγυρισμούς τής κυβέρνησης, οι αριθμοί και τα μεγέθη που παρουσιάζονται δεν αντιστοιχούν στην καθημερινότητα που…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: