Ηλιόπουλος: Δεν αρκεί το άνοιγμα χωρίς μέτρα για χρέος και στήριξη των θέσεων εργασίας

N. Ηλιόπουλος: Κεντρική η μάχη ενάντια στο ν/σ που καταργεί το 8ωρο

«Να σταματήσει να λέει ψέματα στον κόσμο και να καλλιεργεί διαρκώς ένα δήθεν κλίμα αισιοδοξίας» κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε χθεσινοβραδινή τοποθέτησή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «πηγή ανησυχίας» το χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως «για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ανίκανος να κάνει αυτοκριτική» και «έχει χάσει κάθε έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας». Ανέφερε ότι «από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, μέσα σε ένα από τα πιο σκληρά lockdown, έχουμε θρηνήσει πάνω από 9.000 συνανθρώπους μας», «αλλά ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αναγγέλλει μια φορά τον μήνα ένα τέλος της μάχης με την πανδημία, ένα τέλος που δεν έρχεται ποτέ».

Σημείωσε ότι «το ιδιότυπο lockdown της κυβέρνησης καταρρέει κάθε μέρα στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς, που είναι οι πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης». Τόνισε πως ο ΠΟΥ λέει ότι έχουμε δύσκολο αγώνα μπροστά μας, και «ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που απαιτούνται άμεσα μέτρα για τη στήριξη του συστήματος υγείας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων».

Ο κ. επισήμανε ότι την αξιωματική αντιπολίτευση δεν την ικανοποιεί ο τρόπος που γίνεται το άνοιγμα της εστίασης «γιατί δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο με μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων»: «Με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, με διαγραφή μέρους του, δηλαδή, και ένα επιπλέον σχήμα τύπου 120 δόσεων, και με στήριξη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τουλάχιστον για 6 μήνες, για να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας». Υπογράμμισε πως η κυβερνητική εκπρόσωπος εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ «ότι λάθος κάναμε που ζητούσαμε το άνοιγμα της εστίασης γιατί δεν το ενέκριναν οι ειδικοί», για να σχολιάσει: «Μάλλον στο ενδιάμεσο βγήκε κάποια νέα επιστημονική μελέτη και τώρα η κα Πελώνη τη διαβάζει για να κατανοήσει τι θα πρέπει να μας απαντήσει… ».

«Προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος. «Ευθύνες», συνέχισε, «για το γεγονός ότι στο 2ο κύμα της πανδημίας 7 στους 10 θανάτους έγιναν εκτός ΜΕΘ, και καθημερινά 70 με 100 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι πρόχειρα σε ράντζα και διαδρόμους -όταν ξεδιάντροπα ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει πως όποιος θέλει κρεβάτι ΜΕΘ -δήθεν- βρίσκει». Υποστήριξε ότι «οι ευθύνες αυτές έχουν ήδη αρχίσει να χρεώνονται στην κυβέρνηση», την οποία κατηγόρησε, επίσης, ότι «ποτέ δεν πίστεψε στην ενίσχυση του ΕΣΥ, αντίθετα περιμένει να περάσει…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: