Ηλιόπουλος: Ευθύνη Μητσοτάκη οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ

Ηλιόπουλος: Ευθύνη Μητσοτάκη οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ

Για υιοθέτηση μιας «τραμπικής μεθοδολογίας» από την πλευρά της κυβέρνησης με συνεχή χρήση fake news, η οποία όμως συνεχώς προσκρούει στην πραγματικότητα, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Κόκκινο 105.5 FM».

«Μέσα στο Νοέμβρη, έχουμε ήδη 1.487 απώλειες», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει ευθύνη να μας πει πόσες απώλειες έχουν συμβεί εκτός ΜΕΘ και ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ».

«Διότι αν το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αυτό καταδεικνύει κάτι που μας έρχεται ως εικόνα εδώ και καιρό, ότι πολλά κρεβάτια ΜΕΘ βαφτίστηκαν έτσι ενώ στην πραγματικότητα είναι απλές κλίνες που προστέθηκε ένας αναπνευστήρας και που δεν διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Γιατί είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις έναν εντατικολόγο σε μία ΜΕΘ και εντελώς διαφορετικό να έχεις μεταφέρει εκεί έναν ακτινολόγο», σημείωσε, υπενθυμίζοντας «τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα ότι δεν έχουμε αρκετούς εντατικολόγους». «Το ερώτημα είναι δύο χρόνια τι κάνατε», είπε χαρακτηριστικά.

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες προέκυψε και η χθεσινή απαράδεκτη παρέμβαση του κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος χονδρικά μας είπε ότι όταν μπαίνεις στη ΜΕΘ πλέον δεν έχεις καμία ελπίδα και ότι είναι “ψευδοπρόβλημα” οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «ο κ. Παπαδημητρίου κατήργησε έναν ολόκληρο κλάδο της ιατρικής, την εντατικολογία». Ασκώντας κριτική στην προσπάθεια του βουλευτή της ΝΔ να ρίξει ευθύνες στους γιατρούς, τόνισε ότι «μετά από δύο χρόνια πανδημίας, για το γεγονός ότι το ΕΣΥ καταρρέει, η ευθύνη είναι συγκεκριμένη και έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Για κάθε άνθρωπο που χρειάζεται κλίνη ΜΕΘ και δεν βρίσκει ευθύνεται ο κ. Μητσοτάκης και οι συνειδητές πολιτικές επιλογές του», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «έχουμε 2.500 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο ΕΣΥ σε σχέση με πριν την πανδημία, ενώ ο προϋπολογισμός για το ’22 μειώνει τις δαπάνες για την υγεία».

Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα, ανέφερε ότι «το τείχος σιωπής και αποκλεισμού της οποιασδήποτε κριτικής, το οποίο δημιουργείται και με τη συνδρομή της λίστας Πέτσα, δεν είναι αδιαπέραστο, καταρρέει κάτω από το βάρος της πραγματικής ζωής».

«Βέβαια ο αυταρχισμός και η απαξίωση του ίδιου του πλαισίου της δημοκρατικής συζήτησης έχει γίνει πια οργανικό…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: