Ηλιόπουλος: Ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Ηλιόπουλος: Ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη το αντιεμβολιαστικό κίνημα

«Η κυβέρνηση έχει φέρει την κατάσταση σε αδιέξοδο και η πολιτική της είναι πλέον ανοιχτά επικίνδυνη», τόνισεο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος,αναφερθείς στην πανδημία σε συνέντευξή τουστο «Κόκκινο 105.5 FM».

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συνθηκολογήσει με αυτήν την πραγματικότητα».

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για το “εδώ και τώρα”», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι «ακόμα και αν αύριο το πρωί όλοι εμβολιάζονταν, με πάνω από 500.000 πολίτες άνω των 60 ετών ανεμβολίαστους και με 1,5 εκ. πολίτες άνω των 60 που πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση, είναι φανερό ότι τις επόμενες 40 με 50 μέρες θα συνεχίσουμε να έχουμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς».

Αναφερθείς στα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, υπογράμμισε την ανάγκη «να προσληφθούν εδώ και τώρα στο δημόσιο σύστημα υγείας οι 800 γιατροί που περιμένουν στις λίστες του ΕΣΥ -800 γιατροί κρίσιμων ειδικοτήτων που έχουν κάνει τα χαρτιά τους και θα μπορούσαν σε λίγες μέρες να είναι στο σύστημα». «Χρειάζεται, επίσης, να επιστρέψει η τηλεργασία -είναι το μόνο μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα για να είμαστε λιγότεροι στα μέσα μεταφοράς και τους μαζικούς χώρους εργασίας, δύο χώροι που είναι εστίες υπερμετάδοσης», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Πρόσθεσε ακόμα την ανάγκη «να ακυρωθούν οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων που προωθεί η κυβέρνηση και να κάνει η ίδια ό,τι χρειάζεται ώστε μετά τα Χριστούγεννα τα σχολεία να ανοίξουν με 15 μαθητές ανά τμήμα».

Χαρακτήρισε δε υποκριτικήτη στάση της ΝΔ «να ακυρώνει πριν λίγες μέρες το συνέδριό της για λόγους δημόσιας υγείας, την ίδια στιγμή που μιλά για πανδημία ανεμβολίαστων και την ίδια στιγμή που συγχωνεύει σχολικά τμήματα φτιάχνοντας τάξεις με 28 και 29 μαθητές».

Υπογραμμίζοντας την άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχτεί το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη ΜΕΘ στα νοσοκομεία, επανέλαβε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε την επιστήμη και κατήργησε έναν ολόκληρο κλάδο της ιατρικής, την εντατικολογία, όταν είπε ουσιαστικά ότι δεν έχει διαφορά να είσαι διασωληνωμένος είτε εντός είτε εκτός ΜΕΘ».

«Αλλά και ο κ. Πλεύρης δήλωσε σε συνέντευξή του χθες το πρωί, ότι αν μπει κάποιος σε ΜΕΘ οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα τα καταφέρει», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος και τόνισε: «τηναπάντηση την έδωσε ο κ. Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: