Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν στηρίζει οικονομικά την κοινωνία

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν στηρίζει οικονομικά την κοινωνία

Στις «πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη» απέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, το γεγονός ότι «το 2020 έκλεισε για τη χώρα μας με ύφεση που ξεπερνά το 10%», μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 FM» και τους δημοσιογράφους Σάκη Μόσχη και Δημήτρη Συρμάτση.

Μάλιστα, «με βάση στοιχεία της Eurostat για το τελευταίο εννεάμηνο», πρόσθεσε, «έχουμε την τέταρτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος για τους εργαζόμενους».

Ως παράδειγμα των πολιτικών που προκάλεσαν αυτά τα αποτελέσματα, έφερε την άρνηση της κυβέρνησης να ακολουθήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και «να χορηγήσει το σύνολο του δώρου Χριστουγέννων στις πληττόμενες επιχειρήσεις, βασισμένο στον κανονικό μισθό των εργαζομένων και όχι στα 534 ευρώ». «Η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εργαζομένων αλλά και τη μείωση της ζήτησης», επισήμανε.

«Βέβαια η κυβέρνηση επιμένει να κακοποιεί τα στοιχεία, με τον κ. Σταϊκούρα να δηλώνει στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ότι έχουν δοθεί 24 δις για τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ με βάση τα στοιχεία του ΓΛΚ προκύπτει ότι έχουν δοθεί μόλις 6,7 δις και, από αυτά, τα 3 δις είναι δάνεια», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται πραγματική στήριξη και όχι δάνεια όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή που δίνει η κυβέρνηση», είπε και πρόσθεσε ότι «αν αυτή τη στιγμή δε στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το 40% δε θα ανοίξει μετά το lockdown». «Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να εφαρμοστεί άμεσα ένα σχέδιο ρύθμισης των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία», τόνισε, «το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα για αποπληρωμή του χρέους σε πολλές δόσεις και διαγραφή ενός κομματιού του».

Αναφερθείς στις καταγγελίες των τελευταίων ημερών ότι «το 80% των θανάτων το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν εκτός ΜΕΘ», επισήμανε ότι «ήταν απαράδεκτη η απάντηση του κ. Κοντοζαμάνη που έσπευσε να μεταθέσει την ευθύνη για αυτό στους γιατρούς». «Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία και να μη μεταφέρει και εδώ τις ευθύνες της αλλού», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Υπενθύμισε, δε, ως ένδειξη της κυβερνητικής ανευθυνότητας τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι στη Θεσσαλονίκη δεν πάρθηκαν μέτρα περιορισμού πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, παρά τις σχετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, «κάτι που έγινε για πολιτικούς λόγους, όπως άφησε να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: