Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας, αλλά και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας”, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για “καψόνια της ΝΔ απέναντι στους εμπόρους” στις περιοχές που τελικά δεν άνοιξε η αγορά. Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο Ionian TV υπενθύμισε ότι “την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός μας έλεγε ότι έχει σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς, ενώ μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας είχε ανατραπεί”, και κατήγγειλε την “παντελή απουσία σχεδιασμού εκ μέρους της κυβέρνησης, που κατασπατάλησε το χρόνο τον οποίο κέρδισε με αίσθημα συλλογικής ευθύνης η κοινωνία στην διάρκεια τη πρώτης καραντίνας”.

“Να σας θυμίσω μόνο ότι ο κ. Μητσοτάκης πρώτη φορά έλεγε ότι νικήσαμε τον κορονοϊό στις 30 Απριλίου πέρυσι, και φέτος 4 Μαρτίου δήλωνε ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία της μάχης. Κι όμως, μετά από πέντε μήνες περιοριστικών μέτρων, από το Νοέμβρη, θρηνούμε πάνω από 7.900 συνανθρώπους μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε την ανάγκη να ληφθούν “άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλαδή διαγραφή μέρους του χρέους τους που δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας και ρύθμιση του υπολοίπου με ένα σχήμα 120 δόσεων -όπως αντίστοιχα έπραξε το 2018  ΣΥΡΙΖΑ”. Ακόμη κάλεσε την κυβέρνηση “να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στους πληττόμενους κλάδους συνολικά, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μαζικές απολύσεις, να μετατρέψει τις επιστρεπτέες προκαταβολές σε μη επιστρεπτέες ενισχύσεις”. Μάλιστα, επισήμανε την ανάγκη του “να καταργηθεί ο νέος πτωχευτικός νόμος, αφού αν εφαρμοστεί σε αυτές τις συνθήκες θα οδηγηθούμε σε μαζικά λουκέτα, και αυτό θα είναι τραγωδία για την κοινωνία και την οικονομία”.

Ως προς το υγειονομικό σκέλος της πανδημίας, ο Ν. Ηλιόπουλος παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν την άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει το ΕΣΥ: “Σε σχέση με πέρυσι οι μόνιμοι εργαζόμενοι είναι 1.680 λιγότεροι και ο κρατικός προϋπολογισμός για την Υγεία μειωμένος κατά 600 εκατ. ευρώ”. “Τα τρία βασικά υγειονομικά λάθη της ΝΔ είναι ότι δεν προέβη σε επιθετική πολιτική στα τεστ, δηλαδή σε μαζική δωρεάν συνταγογράφησή τους, και δεν έλαβε μέτρα για τους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς”.

Ερωτηθείς για το νέο σχέδιο νόμου για τα εργασιακά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως “θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποτραπεί”, καθώς “πρόκειται για ένα σχέδιο βγαλμένο από τις…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: