Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση ούτε έχει ούτε θέλει να έχει σχέδιο για την προστασία της δημόσιας υγείας

Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση ούτε έχει ούτε θέλει να έχει σχέδιο για την προστασία της δημόσιας υγείας

«Εδώ και πέντε μήνες η χώρα βρίσκεται σε ένα lockdown το οποίο δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι δε δουλεύει και η κυβέρνηση φαίνεται ότι ούτε έχει ούτε θέλει να έχει σχέδιο για την προστασία της δημόσια υγείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 91.4 FM Θεσσαλονίκης».

«Κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει με λογικό τρόπο το γεγονός ότι μια κοινωνία “κλείνει” με 1000 κρούσματα και “ανοίγει” με 4.000 κρούσματα», τόνισε. «Από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα έχουν χαθεί πάνω από 7.400 άνθρωποι», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να μην παίρνει τα μέτρα που χρειάζονται, πρώτα απ’ όλα στους δύο χώρους που οι ίδιοι οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει ως εστίες υπερμετάδοσης: στα μέσα μεταφοράς και στους χώρους εργασίας».

«Από τη μία βγαίνει ο υπουργός Μεταφορών, ο κ. Καραμανλής, και λέει ότι τα ΜΜΜ δεν αποτελούν χώρο υπερμετάδοσης του ιού, ενώ όλοι όσοι μετακινούμαστε, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βιώνουμε τον καθημερινό συνωστισμό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «από την άλλη, στους χώρους εργασίας, η κυβέρνηση θεσπίζει και αντικίνητρα για τον έλεγχο της διασποράς, γιατί ένας εργαζόμενος που θα βρεθεί θετικός και θα μείνει σε καραντίνα, αναγκάζεται όταν επιστρέψει στη δουλειά, να δουλεύει για ένα μήνα απλήρωτες υπερωρίες».

Επαναλαμβάνοντας την ανάγκη «συνταγογράφησης των τεστ», ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «ο ευρωπαϊκός ΕΟΔΥ έχει πει ξεκάθαρα πως ένας πολίτης που έχει συμπτώματα πρέπει να κάνει μοριακό τεστ, ενώ τα rapid tests –και τα αντίστοιχα self tests- λειτουργούν συμπληρωματικά». Επισήμανε, ακόμα, ότι «η διενέργεια των τεστ δεν πρέπει να μετατρέπεται και αυτή σε ζήτημα ατομικής ευθύνης από την κυβέρνηση, αλλά πρέπει να γίνεται με όρους ιατρικής παρακολούθησης, με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και με τη διασφάλιση ότι τα αποτελέσματα θα καταγράφονται». Στηλίτευσε μάλιστα το γεγονός ότι «η κυβέρνηση σπεύδει να αγοράσει self tests χωρίς ευρωπαϊκή πιστοποίηση», αφήνοντας αιχμές για «στήριξη κάποιων που κερδοσκοπούν μέσα σε αυτήν την κατάσταση -δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που το κάνει αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ».

 

Τόνισε, επίσης, «την επίμονη άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, τη στιγμή που έχουμε περίπου 100 ανθρώπους καθημερινά να περιμένουν να μπουν σε ΜΕΘ». «Με το να πηγαίνουν γιατροί από δημόσια νοσοκομεία στα ιδιωτικά και με το να υπερδιπλασιάζει η κυβέρνηση το νοσήλιο που…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: