Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας

Για «ψεύτικη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη» και για «μια κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Προγράμματος» της ΕΡΤ, αναφερθείς στη διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

«Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται η κοινωνία είναι να μην ακούει ψεύτικους πανηγυρισμούς», σημείωσε, λέγοντας ότι «επί πέντε μέρες -κι ενώ η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει πολύ συγκεκριμένα για το τι έρχεται- ακούγαμε πανηγυρισμούς για τον κρατικό μηχανισμό που είναι έτοιμος». «Και είδαμε πώς κατέρρευσε ο κρατικός μηχανισμός», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το δεύτερο κρίσιμο πράγμα είναι να μη βλέπουμε μία εύκολη μετάθεση ευθυνών ακόμα και στους επιστήμονες. Είναι μια βαθιά alt right αντίληψη να κατηγορούν τους επιστήμονες», επισήμανε, εξηγώντας ότι «είδαμε χθες τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι ήρθε νωρίτερα το φαινόμενο από ό,τι είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ -έναν ισχυρισμό που έχει ήδη διαψεύσει ο κ. Κολυδάς από την ΕΜΥ». «Επομένως, μία “συγγνώμη” που συνδυάζεται από τον ισχυρισμό ότι φταίνε οι μετεωρολόγοι, είναι μία ψεύτικη συγγνώμη», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικράτησε στη διάρκεια της κακοκαιρίας, υπογράμμισε: «έχουμε μία κυβέρνηση που κατάφερε να αφήσει χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους όχι μόνο στην Αττική Οδό αλλά και στη Μαραθώνος, στην Κατεχάκη, στη Μεσογείων». «Άφησε ασθενείς στο «Σωτηρία» χωρίς φαγητό, με το ένα κτίριο του νοσοκομείου να μην μπορεί να επικοινωνήσει με το άλλο. Οι συγκοινωνίες κατέρρευσαν ακόμα και στα μέσα σταθερής τροχιάς, με το τρένο να μη λειτουργεί σε ένα μεγάλο μέρος της γραμμής ειδικά την Τρίτη», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο δεν απαγορεύτηκε η είσοδος των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό ή για ποιο λόγο -όπως είπε ο κ. Λέκκας- οι εργαζόμενοι στα διόδια δεν είχαν καμία πληροφόρηση από την Τροχαία και τα οχήματα συνέχιζαν να μπαίνουν μέχρι τις 5 το απόγευμα», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Και σημείωσε: «το πιο απλό πράγμα βέβαια που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση -η οποία γνώριζε τι έρχεται- ήταν να καθιερώσει τηλεργασία τη Δευτέρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ήταν επιλογή της να μην το κάνει». «Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης έχει πει πολλές φορές ότι έφτιαξε μια επιτελική δομή στο κράτος, έτσι ώστε να σταματήσει η συζήτηση για ευθύνες που διαχέονται δεξιά και αριστερά. Τώρα κάνουμε πάλι την ίδια…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: