Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση παίζει τη δημόσια υγεία στα ζάρια

Ηλιόπουλος: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη εντείνουν την ανασφάλεια

“Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία” χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ρ/στ Alpha Radio Καβάλας. Τόνισε, μάλιστα, πως “πρόκειται για συνειδητή επιλογή της ΝΔ να μην ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να παίξει τη δημόσια υγεία στα ζάρια, όταν μάλιστα οι ΜΕΘ και το ΕΣΥ φτάνουν στα όριά τους”.

“Στο ΕΣΥ εργάζονται σήμερα 5.000 λιγότερα άτομα σε μόνιμο προσωπικό σε σχέση με πέρσι, ενώ η κυβέρνηση ακύρωσε και  τους διαγωνισμούς μόνιμων προσλήψεων που δρομολόγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”,  υπογράμμισε, και συνέχισε: “Από τον κ. Κικίλια μάθαμε χθες ότι στην Αττική  απομένουν μόνο 22 κενές κλίνες ΜΕΘ, ενώ ξέχασε μας πει ποια είναι η κατάσταση με τα τεστ, για τα οποία βασιζόμαστε σε ιδιωτικές κλινικές, με υπόνοιες, μάλιστα, για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων”.

Όσον αφορά, δε, στο άνοιγμα των σχολείων, ο Ν. Ηλιόπουλος επέκρινε τη ΝΔ που “δεν ήθελε να δώσει περισσότερα λεφτά στη δημόσια εκπαίδευση, και που δεν σχεδίασε μικρότερα τμήματα, όπως εισηγήθηκαν και οι επιστήμονες”. “Τα σχολεία άνοιξαν με περισσότερους μαθητές ανά τάξη και λιγότερους εκπαιδευτικούς, δάσκαλοι και καθηγητές μπαίνουν στις αίθουσες χωρίς να έχουν κάνει τεστ, και ταυτόχρονα 6 εκατ. Ευρώ των Ελλήνων πολιτών έκαναν φτερά στο φιάσκο με τις μάσκες. Κάποιος πρέπει να φταίει και κάποιος πρέπει να ζητήσει μία συγγνώμη επιτέλους”, υπογράμμισε.

Για τα όσα ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, δήλωσε κατηγορηματικά: “Ήταν λίγα, ήρθαν πολύ αργά και είναι σε λάθος κατεύθυνση”. “Η επιστρεπτέα ενίσχυση δεν μπορεί να λειτουργήσει, όταν αυτή τη στιγμή το 60% των ΜμΕ επιχειρήσεων είναι εκτός τραπεζικού δανεισμού. Πολλοί μικροί επιχειρηματίες φοβούνται να μπουν σε ένα ακόμα σχήμα δανεισμού σε συνθήκες αστάθειας. Χρειάζεται μηχανισμός μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, όπως γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, που θα δώσει κεφάλαιο κίνησης στις μικρές επιχειρήσεις τώρα που το χρειάζονται”, συμπλήρωσε.

Ο Ν. Ηλιόπουλος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έκανε “νόμο του κράτους την απλήρωτη εργασία” ασκώντας δριμεία κριτική στο νόμο Βρούτση, που οδηγεί στην περικοπή του δώρου Χριστουγέννων σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή, προσθέτοντας ότι “όταν κόβεις μισθούς, τη στιγμή που καταρρέει η οικονομία, τότε είσαι κομμάτι του προβλήματος και όχι της λύσης”.

“Η κυβέρνηση κάνει την Ελλάδα φυλακή της Ευρώπης – Αυτή…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: