Ηλιόπουλος: Η μάχη με την Ακροδεξιά θα κριθεί και στο κοινωνικό ζήτημα σε ακρίβεια και εισόδημα

Ηλιόπουλος: Η μάχη με την Ακροδεξιά θα κριθεί και στο κοινωνικό ζήτημα σε ακρίβεια και εισόδημα

«Η επόμενη μέρα στην Ευρώπη και το αν θα καταφέρουν οι δημοκρατικές δυνάμεις να περιορίσουν την άνοδο της Ακροδεξιάς θα κριθεί κυρίαρχα στο κοινωνικό ζήτημα, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στο μισθό και το εισόδημα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8», στο φόντο του αποτελέσματος των χθεσινών ιταλικών εκλογών.

«Κατ’ αρχάς χρειάζεται να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στην Ιταλία θα έχουμε μια κυβέρνηση με την ηγεμονία της Ακροδεξιάς. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η αμφισβήτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ερωτηθείς για την αδυναμία της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς να εκφράσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, τόνισε ότι «αυτό δεν είναι καθολικό, έχουμε το αντιπαράδειγμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας». «Εκεί οι κεντροαριστερές δυνάμεις είχαν μια ευρύτερη αντίληψη συμμαχιών με την Αριστερά, με τους Πράσινους και εκεί οι δυνάμεις αυτές έδωσαν κρίσιμες απαντήσεις στην κρίση ακρίβειας. Αν κάποιος δει σήμερα τις τιμές στο ρεύμα στην Ισπανία και την Πορτογαλία, θα διαπιστώσει ότι αγοράζουν πολύ φτηνότερα από όλη την υπόλοιπη Ευρώπη και αυτό γιατί ακολούθησαν ένα διαφορετικό, πιο κοινωνικό μοντέλο», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η Ελλάδα δοκιμάστηκε με πολύ σκληρό τρόπο τα προηγούμενα χρόνια, καθώς είχαμε την ανάδειξη όχι απλά μιας ακροδεξιάς, αλλά μιας νεοναζιστικής οργάνωσης. Ευτυχώς μέσα από την κινητοποίηση του δημοκρατικού κόσμου, μέσα από τις άμυνες του πολιτικού συστήματος αλλά και μέσα από τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης, αυτή η νεοναζιστική οργάνωση είναι σήμερα στη φυλακή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με τον κίνδυνο», επισήμανε. «Να θυμηθούμε τα προβλήματα σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη από τη δράση νεοναζιστικών οργανώσεων», είπε.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως», συνέχισε, «είναι ότι δυστυχώς κεντρικές πολιτικές δυνάμεις όπως η Νέα Δημοκρατία, έχουν κανονικοποιήσει ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές». «Το γεγονός ότι μέσα στη ΝΔ είναι αυτή τη στιγμή, ως κεντρικά στελέχη, άνθρωποι που προέρχονται από το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό είναι κάτι που πριν από 15 χρόνια δεν θα ήταν αυτονόητο», είπε χαρακτηριστικά. «Η ΝΔ φρόντισε να χαϊδέψει ακροδεξιά ακροατήρια, όπως έκανε την περίοδο ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών -και ευτυχώς μετά τις εκλογές, παρά τις όποιες καθυστερήσεις, εφαρμόζει τη συμφωνία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το σενάριο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: