Ηλιόπουλος: Με την παρέμβασή του, ο κ. Ντογιάκος αμφισβητεί το Σύνταγμα και την ίδια τη λειτουργία της ΑΔΑΕ

Για παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα, η οποία καταργεί ουσιαστικά τη λειτουργία της ΑΔΑΕ, ενώ επιχειρεί να εκφοβίσει τα μέλη της, έκανε λόγο ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι «Ναυτεμπορική TV».

«Ας θέσουμε αρχικά το εξής ερώτημα. Είναι προς το συμφέρον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου να μάθουμε αν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κεντρικά πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφοι, αν ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και με ποια αιτιολογία; Προφανώς αυτά πρέπει να απαντηθούν», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ο κ. Ντογιάκος, επομένως, με αυτό θα έπρεπε να ασχοληθεί. Αντίθετα, ασχολείται με το να αμφισβητήσει, ουσιαστικά, το ίδιο το Σύνταγμα και τη λειτουργία της ΑΔΑΕ», υπογράμμισε.

«Ο κ. Ντογιάκος είπε ότι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η ΑΔΑΕ, δεν έχει την ευθύνη για να διασφαλίσει το απόρρητο των επικοινωνιών. Και προσπαθεί να ερμηνεύσει το Σύνταγμα με βάση ένα νόμο. Το Σύνταγμα όμως είναι πάνω από το νόμο και το Σύνταγμα καθορίζει το ρόλο της ΑΔΑΕ», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι ήταν απαράδεκτη η εκτόξευση απειλών προς την ΑΔΑΕ από πλευράς του κ. Ντογιάκου.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, απευθυνόμενος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε: «η απόφαση της ΑΔΑΕ να ξεκινήσει έλεγχο για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου στις εταιρείες τηλεφωνίας, ήρθε μετά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να γνωστοποιηθεί εάν συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ». «Επομένως, χθες ο Αλέξης Τσίπρας είπε, απευθυνόμενος στον κ. Ντογιάκο, ότι αν θεωρεί παράνομη αυτή τη διαδικασία, τότε πρέπει να ελεγχθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Γι’ αυτό το λόγο δήλωσε ότι παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας», σημείωσε.

«Ο κ. Ντογιάκος είναι ένας λειτουργός της Δικαιοσύνης. Και οι λειτουργοί πάντα κρίνονται. Υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν το θεσμικό ρόλο τους, όπως είναι ο κ. Ράμμος. Αντίθετα, ο κ. Ντογιάκος δεν τιμά το ρόλο του», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της κυβέρνησης ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έχει σχέση με τις παρακολουθήσεις, ανέφερε: «πρέπει τότε να μας πουν ποιος είναι ο υπεύθυνος». «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Οικονόμου, μίλησε για ρυπαρά δίκτυα μέσα στην ΕΥΠ. Αυτά τα δίκτυα πρέπει να έρθουν στο φως. Αν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: