«Αυτές τις μέρες ένα παιδί 6 χρονών έχασε τη ζωή του, γιατί ξεκίνησε από τα Γρεβενά και, για να βρει διαθέσιμη ΜΕΘ, έπρεπε να φτάσει στο Ρίο», υπογράμμισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στην τηλεόραση του ΕΡΤ News.
«Αυτή η εικόνα από μόνη της σε μια άλλη χώρα θα σήμαινε κυβερνητική κρίση. Το γεγονός ότι σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα δεν υπήρχε μία ΜΕΘ για ένα παιδί και έπρεπε να κάνει 300 χιλιόμετρα με ένα ασθενοφόρο, το οποίο χάλασε και στο δρόμο, δείχνει με τον πιο τραγικό τρόπο ποια είναι η κατάσταση στην πραγματική ζωή των ανθρώπων. Δείχνει ποια είναι η κατάσταση πρώτα από όλα στο δημόσιο σύστημα υγείας», σημείωσε.
«Είμαστε επίσης σε μία συνθήκη που ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν προσεγγίσει τα προ του πολέμου επίπεδα, η Ελλάδα συνεχίζει για 19η μέρα να καταγράφει την πιο υψηλή τιμή του ρεύματος στη χονδρική. Οι πολίτες αυτό το πληρώνουν με δύο τρόπους, στους λογαριασμούς και στη φορολογία. Όταν πέρσι δώσαμε στους παρόχους ενέργειας 8 δισ. και παρ’ όλα αυτά έχουμε το τρίτο πιο ακριβό ρεύμα -με όρους αγοραστικής δύναμης- στην Ευρώπη, αυτό σημαίνει λεηλασία των πολιτών. Όταν ο προϋπολογισμός κλείνει με 4 δισ. αυξημένα έσοδα από ΦΠΑ, υπάρχει το απλό ερώτημα: αυτά τα έσοδα προέκυψαν επειδή οι πολίτες καταναλώνουν περισσότερο ή επειδή πληρώνουν περισσότερο; Προφανώς το δεύτερο», συνέχισε ο Ν. Ηλιόπουλος.
Σχετικά με το θέμα της ακρίβειας, τόνισε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί μόνιμα μέτρα και καταφεύγει σε έκτακτες ενισχύσεις, με τρόπο που συντηρεί την αισχροκέρδεια. Κατήργησε το μόνιμο μέτρο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019, την επαναφορά μέρους της 13ης σύνταξης, με ετήσια δαπάνη 850 εκατ. Το είχαν ψηφίσει, είχαν πει ότι δεν θα το καταργήσουν και μόλις έγιναν κυβέρνηση το κατήργησαν. Αφού έχει ψηφιστεί πλέον ο τέταρτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης της ΝΔ, μιλάμε για περικοπή 3,4 δισ. στους συνταξιούχους, με υπογραφή Μητσοτάκη».
«Όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο συνολικός προϋπολογισμός για την Κοινωνική Πρόνοια ήταν στα 789 εκατ. και τον παραδώσαμε στα 3,5 δις., το επίδομα παιδιού ήταν στα 650 εκατ. και όταν παραδώσαμε ήταν 1,1 δισ. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες μειώσαμε τη φτώχεια, ειδικότερα η παιδική φτώχεια μειώθηκε κάτω από το επίπεδο που ήταν το 2004», πρόσθεσε.
«Πρέπει εδώ και τώρα να μπει τέλος στην αδικία της αισχροκέρδειας με μέτρα που έχουν πάρει και άλλες χώρες, όπως πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη…
Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr