Ηλιόπουλος: Το αίτημα για Δικαιοσύνη συμπυκνώνει και εκφράζει ένα πλειοψηφικό ρεύμα πολιτών

Επίθεση στην κυβέρνηση για την «αισχροκέρδεια, το φαινόμενο Πάτση και την ωμή παραβίαση του κράτους δικαίου από το καθεστώς Μητσοτάκη», εξαπολύει ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία της Καλαμάτας».

«Το αίτημα για Δικαιοσύνη συμπυκνώνει και εκφράζει ένα πλειοψηφικό ρεύμα πολιτών», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παλεύει για άμεσα μέτρα που θα βάλουν τέλος στην αδικία της αισχροκέρδειας, θα αυξήσουν το εισόδημα και θα ρυθμίσουν με δίκαιο τρόπο το ιδιωτικό χρέος».

Η μεγαλύτερη αδικία που ζουν αυτή τη στιγμή οι πολίτες είναι η αισχροκέρδεια, υποστηρίζει ο κ. Ηλιόπουλος και προσθέτει: «Με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταγράφουμε αρνητικές πρωτιές στις τιμές ενέργειας και καυσίμων. Οι ανισότητες και η φτώχεια ξανά αυξάνονται. Παλεύουμε για μια σειρά από άμεσα μέτρα που θα βάλουν τέλος στην αδικία της αισχροκέρδειας, θα αυξήσουν το εισόδημα και θα ρυθμίσουν με δίκαιο τρόπο το ιδιωτικό χρέος. Την ίδια στιγμή και ενώ οι πολίτες μετρούν και το τελευταίο ευρώ, κυβερνητικά στελέχη μέσα από ένα αδιαφανές σύστημα απευθείας αναθέσεων, κυριολεκτικά λεηλατούν την κοινωνία. Το φαινόμενο “Πάτση” δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Τέλος, η βίαιη παραβίαση του κράτους δικαίου μέσω των παρακολουθήσεων νομιμοποιεί την φράση “καθεστώς Μητσοτάκη”. Ακριβώς για αυτό, το αίτημα για Δικαιοσύνη συμπυκνώνει και εκφράζει ένα πλειοψηφικό ρεύμα πολιτών».

Υποστηρίζει ότι «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη, απαλλαγή από το πολιτικό προσωπικό που παραβιάζει το κράτος δικαίου και ταυτόχρονα λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο». Αναφερόμενος στον χρόνο των εκλογών λέει: «Κάθε μέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια χαμένη μέρα για την χώρα. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα. Οι όποιες πολιτικές αποφάσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης την επόμενη ημέρα θα ληφθούν στη βάση της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παλεύει για να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και θα επιδιώξει τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης με τα αποτελέσματα της απλής αναλογικής». Για τις αυτοδιοικητικές κάλπες σημειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πλέον στις τάξεις του πλήθος πολιτών που έχουν τη διάθεση και εμπειρία να αναλάβουν ευθύνες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο».

Για τις κυβερνητικές ρυθμίσεις που αφορούν τον χώρο των ΜΜΕ υποστηρίζει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που θέλησε να αποδιοργανώσει το εργασιακό τοπίο στα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: