Ηλιόπουλος: Το μπάχαλο με τα τεστ δείχνει μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο

Ηλιόπουλος: Το μπάχαλο με τα τεστ δείχνει μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

«Το “επιτελικό” μπάχαλο με τα self tests δείχνει για άλλη μια φορά ότι έχουμε μία κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας αλλά και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM».

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας ζητά επιθετική πολιτική στα τεστ. Αυτό όμως σημαίνει συνταγογράφηση, δε σημαίνει να μετατρέψουμε τα τεστ σε ζήτημα ατομικής ευθύνης», είπε. Πρόσθεσε, δε, ότι «ο ίδιος ο ευρωπαϊκός “ΕΟΔΥ” υποστηρίζει πως το βασικό εργαλείο πρέπει να είναι το μοριακό τεστ και τα self tests να λειτουργούν συμπληρωματικά». «Με βάση τα επιστημονικά στοιχεία», συνέχισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «σε ασυμπτωματικούς ασθενείς rapid test και self test έχουν πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα να βγουν ψευδώς αρνητικά». «Από την πλευρά μας λοιπόν, επιμένουμε στη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, την οποία η ΝΔ αρνείται», επισήμανε, ενώ συμπλήρωσε ότι «με βάση τις καταγγελίες των φαρμακοποιών, τα τεστ που διέθεσε η κυβέρνηση στα φαρμακεία είναι τεστ που δεν μπορεί να κάνει ένας πολίτης μόνος του».

«Μέχρι τέλος Οκτωβρίου, είχαμε 626 νεκρούς. Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τώρα αγγίζουμε τις 8.000 απώλειες και η κυβέρνηση ακόμη και τώρα αρνείται να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για να στηρίξει τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Εκτός από τη συνταγογράφηση των τεστ, αρνείται να πάρει μέτρα στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς, που ξέρουμε από τους επιστήμονες και από την εμπειρία μας ότι είναι βασικές εστίες υπερμετάδοσης», σημείωσε.

Άσκησε δε δριμεία κριτική στη ΝΔ για το γεγονός ότι «επιλέγει να ανοίξει τα Λύκεια με τους ίδιους όρους που τα είχε κλείσει, χωρίς να αραιώσει τους μαθητές στα τμήματα και με το ανεπαρκές εργαλείο του self test». «Και την ίδια στιγμή, έχει περάσει στα ψιλά το ότι ο κ. Τσιόδρας, ο άνθρωπος που και η ίδια η κυβέρνηση παρουσίαζε το προηγούμενο διάστημα ως τον κεντρικό εκπρόσωπο των επιστημόνων, διαφωνεί με το άνοιγμα των σχολείων», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζοντας το «καψόνι» που έκανε η κυβέρνηση στους εμπόρους με το άνοιγμα των καταστημάτων, επισήμανε ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο πως η ΝΔ έχει εργαλειοποιήσει την επιστημονική επιτροπή, για αυτό και είναι απαραίτητο να έχουμε πρόσβαση τουλάχιστον στις αποφάσεις και τις εισηγήσεις των επιστημόνων».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε ότι «εμφανίστηκε να στηρίζει το ίδιο success…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: