Ηλιόπουλος: Το “ρυπαρό δίκτυο” μέσα στην ΕΥΠ είναι το δίκτυο Μητσοτάκη

Συνδρομή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών, παρέχει ο κ. Ντογιάκος με τις ενέργειές του, υπογράμμισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης στο Kontra Channel.

Στον απόηχο της παρέμβασης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, σημείωσε: «είναι από τις λίγες περιπτώσεις που έχουμε μπροστά μας δύο καθαρά, αντίθετα παραδείγματα». «Από τη μια ο κ. Ράμμος, πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή λειτουργεί σεβόμενος το Σύνταγμα και ενεργεί ώστε να βγουν όλα στο φως. Ο κ. Ντογιάκος από την άλλη, λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μη βγουν τα πράγματα στο φως», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Υπάρχει ένα ερώτημα επί της αρχής. Είναι προς το συμφέρον της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου να μάθουμε εάν και για ποιο λόγο ο αρχηγός του στρατεύματος, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, τέθηκαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ; Πρέπει να μάθουμε», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ασκώντας κριτική στην παρέμβαση του κ. Ντογιάκου, ανέφερε: «πρώτα απ’ όλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν δίνει γνωμοδοτήσεις για υποθέσεις που έχει ήδη αναλάβει άλλος δικαστικός λειτουργός ή Ανεξάρτητη Αρχή». «Επίσης, ο νόμος 3115 του 2003 ορίζει ακριβώς τις ελεγκτικές αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ και αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Τρίτον, στο νέο νόμο για το απόρρητο των επικοινωνιών, που ψήφισε η κυβέρνηση, προβλέπεται το δικαίωμα ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών», εξήγησε. «Άρα ο κ. Ράμμος έχει προχωρήσει ως οφείλει στην έρευνα και είναι ευχής έργο ότι στην ΑΔΑΕ βρίσκονται άνθρωποι που σέβονται το Σύνταγμα, τους νόμους και το κράτος Δικαίου», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Πολύ σύντομα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να δώσει απαντήσεις», συμπλήρωσε.

«Για να κριθεί αν μία παρακολούθηση είναι πραγματικά νόμιμη, χρειάζεται να γίνει γνωστός ο λόγος της παρακολούθησης. Όταν τίθενται υπό παρακολούθηση πολιτικοί και δημοσιογράφοι και βαφτίζονται όλα “εθνική ασφάλεια”, τότε η παρακολούθηση είναι, στην καλύτερη περίπτωση, απλά νομότυπη», επισήμανε. «Μία κατάκτηση του λαού και του συνόλου του πολιτικού συστήματος στη μεταπολίτευση, είναι ότι δεν υπάρχουν παρατάξεις “ύποπτες” για τα εθνικά τους φρονήματα. Αυτό που κάνει σήμερα η ΝΔ, η οποία αφήνει σκιές για τον κ. Ανδρουλάκη και άλλα πρόσωπα ότι τέθηκαν υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας, είναι κάτι που μας γυρνά πίσω από το δημοκρατικό συμβόλαιο της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: