ΗΠΑ, Δανία, υποκλοπές, φίλοι «ωτακουστές» | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Οι ΗΠΑ, η Δανία, οι υποκλοπές και οι φίλοι «ωτακουστές»

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Ξανά στο προσκήνιο της διεθνούς σκηνής επιστρέφει o πρώην πράκτορας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) Εντουαρντ Σνόουντεν που το 2013 είχε διοχετεύσει στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του.

Τα όσα έφερε στο φως η δημόσια τηλεόραση της Δανίας (DR) την περασμένη Δευτέρα – ότι η NSA παρακολουθούσε την Ανγκελα Μέρκελ και άλλα σημαίνοντα πολιτικά στελέχη στην Ευρώπη με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας της Δανίας – δικαιώνουν όλους τους ισχυρισμούς του Σνόουντεν, ότι δηλαδή οι ΗΠΑ έχουν οικοδομήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο συλλογής δεδομένων που μπορεί δυνητικά να παρακολουθήσει τον καθέναν. Για αυτές του τις αποκαλύψεις κατηγορήθηκε από τις ΗΠΑ και έκτοτε ζει μέχρι σήμερα ως φυγάς στη Ρωσία.

Σχολεία : Βαθύ λίφτινγκ στα πρότυπα και πειραματικά – Τι αλλάζει

Κατασκοπεία μεταξύ συμμάχων

Το ερώτημα είναι πώς μπορεί να διαχειριστεί η ΕΕ την εν εξελίξει υπόθεση από μια χώρα-μέλος της όπως η Δανία, η οποία έπληξε τα συμφέροντα των συμμάχων της συνεργαζόμενη με τις ΗΠΑ. Και πώς από εδώ και στο εξής μπορεί να αντιμετωπίσει το λυπηρό φαινόμενο της κατασκοπείας μεταξύ συμμάχων χωρών.

Επειτα από έρευνα που διενήργησε μαζί με τη σουηδική δημόσια τηλεόραση SVT, τα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα NDR και WDR, τη γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», τη γαλλική «Le Monde» και τη νορβηγική δημόσια τηλεόραση NRK, το DR αποκάλυψε ότι η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας στήριξε την NSA περίπου από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας μέχρι το 2014 στην παρακολούθηση ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και υψηλόβαθμων αξιωματούχων σε Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία και Γαλλία.

Συγκεκριμένα, η Δανία διέθεσε χώρο στην NSA για την εγκατάσταση υπολογιστών και χειριστών σε στρατιωτική βάση στο νησί Αμαγκερ για την αποθήκευση και την επεξεργασία των δεδομένων των υποκλοπών, ενώ οι παρακολουθήσεις έγιναν μέσω του συστήματος XKeyscore (XKS). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε πράκτορες και συνεργάτες τους να παρακολουθούν οποιαδήποτε διαδικτυακή δραστηριότητα. Από τα emails και το περιεχόμενό τους, τις ιδιωτικές συζητήσεις στο Facebook, τις συνομιλίες στο Skype και κάθε είδους αναζήτηση στο Internet.

Ενας παλιός
«γνώριμος»

Ο σημερινός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ως αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην υπόθεση των παρακολουθήσεων που είχε αποκαλύψει ο Σνόουντεν, έχοντας πλήρη γνώση και αναλαμβάνοντας μάλιστα πρωτοβουλίες. Οπως το τηλεφώνημα που φέρεται να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: