ΗΠΑ: Επιπρόσθετη ανθρωπιστική και επισιτιστική βοήθεια 310 εκατ. δολαρίων σε Γουατεμάλα, Ονδούρα και Ελ Σαλβαδόρ

ΗΠΑ: Επιπρόσθετη ανθρωπιστική και επισιτιστική βοήθεια 310 εκατ. δολαρίων σε Γουατεμάλα,  Ονδούρα και Ελ Σαλβαδόρ

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, στη διάρκεια ψηφιακής συνόδου με τον πρόεδρο της Γουατεμάλας Αλεχάντρο Γιαματέι χθες Δευτέρα, ανήγγειλε ότι η Ουάσινγκτον θα προσφέρει επιπρόσθετη βοήθεια αξίας 310 εκατομμυρίων δολαρίων για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια και να αντιμετωπιστεί η διατροφική ανασφάλεια στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η κυρία Χάρις και ο κ. Γιαματέι συμφώνησαν να δημιουργηθούν ειδικές δομές στη Γουατεμάλα ώστε οι πολίτες της χώρας αυτής να αποκτήσουν «νόμιμες οδούς» προκειμένου να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ και να μπορεί να προσφερθεί βοήθεια «σε όσους χρειάζονται προστασία» όσους «αιτούνται άσυλο» και για τη «μετεγκατάσταση προσφύγων», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η αμερικανίδα αντιπρόεδρος δεσμεύθηκε ότι η Ουάσινγκτον θα ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Γουατεμάλα ώστε το ζήτημα της μετανάστευσης να αντιμετωπιστεί με «αποτελεσματικό, ασφαλή και ανθρώπινο τρόπο».

Η κυρία Χάρις αναγνώρισε τα «οξεία» προβλήματα που εξωθούν πολλούς Γουατεμαλτέκους να εγκαταλείπουν τη χώρα τους και να προσπαθούν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ, ανάμεσά τους τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κυκλώνες του 2020, την επίμονη ξηρασία που έχει καταστρέψει αγρότες και τον αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Επισήμανε ακόμη ανάμεσα στις γενεσιουργές, τις «ριζικές» αιτίες του φαινομένου την ακραία φτώχεια, τη διαφθορά, τη δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και τη βία εναντίον μειονοτήτων και των γυναικών.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε» με την κυβέρνηση του κ. Γιαματέι «για να αντιμετωπίσουμε τόσο τις οξείες αιτίες όσο και τα ριζικά αίτια κατά τρόπο που θα φέρει ελπίδα στον λαό της Γουατεμάλας ότι θα έχει ευκαιρίες αν παραμείνει στην πατρίδα του», είπε η Κάμαλα Χάρις.

Ο Αλεχάντρο Γιαματέι ανέφερε πως η κυβέρνησή του επιθυμεί τη συνεργασία με τις για να «επιτευχθούν κοινοί στόχοι», να εξαλειφθεί «όχι μόνο η φτώχεια αλλά τα αίτια τόσο πολλών δεινών που μας πλήττουν».

Η Γουατεμάλα θα «αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού ασφάλειας των συνόρων» και θα εντείνει «τα μέτρα στα βόρεια και στα νότια σύνορά της», σύμφωνα με ανακοίνωση του συντηρητικού γουατεμαλτέκου προέδρου.

Η κυρία Χάρις ανέφερε πως σχεδιάζει να ταξιδέψει στη Γουατεμάλα τον Ιούνιο.

Όταν ανέλαβε την εξουσία ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, την 20ή Ιανουαρίου, υποσχέθηκε να προχωρήσει σε αλλαγές της αμερικανικής πολιτικής στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Εν μέρει η πρόσφατη δραματική αύξηση των…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: