ΗΠΑ: Η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία που απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν

ΗΠΑ: Η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία που απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν

Η Καλιφόρνια έγινε χθες Τετάρτη η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων να εμβολιαστούν κατά της covid-19 ή να υποβάλλονται τακτικά σε τεστ, μια κίνηση την οποία ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ χαρακτήρισε «υπεύθυνο βήμα» προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών.
Οι προϋποθέσεις αυτές ήδη ισχύουν για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υγειονομικούς στην πολιτεία.

«Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας βιώσιμος τρόπος για να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ανοικτά και να αντιμετωπίσουμε τη βασική ανησυχία των γονιών, όπως εγώ, για τα μικρά παιδιά», επεσήμανε ο Νιούσομ.

Στο μεταξύ στο Τέξας δικαστής στην κομητείας Ντάλας εμπόδισε προσωρινά την εφαρμογή της εντολής του κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, βάσει της οποίας οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να επιβάλουν στους πολίτες να φορούν μάσκα σε χώρους όπως σχολεία, επιχειρήσεις ή δημόσια κτίρια, την ώρα που σημειώνεται άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Η απόφαση αφορά μόνο την κομητεία του Ντάλας, τη δεύτερη πιο πολυπληθή του Τέξας. Την Τρίτη άλλο δικαστήριο στο Τέξας αποφάσισε ότι οι αξιωματούχοι στις κομητείες Σαν Αντόνιο και Μπέξαρ μπορούν να ζητούν τη χρήση μάσκας στα δημόσια σχολεία.
Ο επικεφαλής της κομητείας του Ντάλας Κλέι Τζένκινς, που προσέφυγε δικαστικά κατά της εντολής του Άμποτ, εκτίμησε ότι προληπτικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της ανόδου των κρουσμάτων της covid-19.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα υπάρξει δραματική άνοδος των κρουσμάτων και των νοσηλειών τις επόμενες εβδομάδες, η οποία θα ξεπεράσει την κορύφωση που καταγράφηκε νωρίτερα φέτος, αν δεν αλλάξουμε συμπεριφορά», τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η κυβέρνηση Άμποτ έχει ασκήσει έφεση εναντίον των δικαστικών αυτών αποφάσεων. Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κυβερνήτης του Τέξας τόνισε: «Ο δρόμος προς τα εμπρός βασίζεται στην ατομική ευθύνη, όχι σε κυβερνητικά διατάγματα».

Οι μάσκες αποτελούν ήδη από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού ένα ζήτημα που διχάζει τους Αμερικανούς, κυρίως με βάση τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, παρά τις συστάσεις των ειδικών.

Στο Τενεσί περισσότεροι από 100 διαδηλωτές παρενόχλησαν την Τρίτη πολίτες που φορούσαν μάσκα, ανάμεσά τους γιατρούς και νοσηλευτές, στην κομητεία Ουίλιαμσον, το σχολικό συμβούλιο της οποίας είχε αποφασίσει νωρίτερα την ίδια ημέρα να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους μαθητές του δημοτικού.

Βίντεο, το οποίο έχει ήδη 2 εκατομμύρια θεάσεις…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: