ΗΠΑ – Κίνα: Επανάληψη των εμπορικών συνομιλιών – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

ΗΠΑ – Κίνα: Επανάληψη των εμπορικών συνομιλιών

Η Κίνα και οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια διαδικτυακή συνάντηση το Σάββατο σχετικά με την κακή εμπορική σχέση των δύο χωρών, μετά από μια μακρά διακοπή των διαπραγματεύσεων.

Ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Κίνας για το εμπόριο, Liu He, τηλεφώνησε στην Αμερικανική εμπορική εκπρόσωπο Κάθριν Τάι για να συζητήσει την εμπορική συμφωνία «Phase 1», αλλά και άλλες σημαντικές οικονομικές ανησυχίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Τι ψάχνει το γεωτρύπανο στη διασταύρωση Σίνα και Βησσαρίωνος

Και οι δύο πλευρές «πραγματοποίησαν ρεαλιστική, ειλικρινή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων», σύμφωνα με τη δήλωση.

Η Τάι είχε πει αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζει ειλικρινείς συνομιλίες με αξιωματούχους στο Πεκίνο σχετικά με μια προσωρινή εμπορική συμφωνία που αποσκοπεί στην επίλυση του δασμολογικού πολέμου.

Ο Liu, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, πίεσε επίσης για την ακύρωση πρόσθετων δασμών και κυρώσεων που επιβάλλονται από τις ΗΠΑ σε κινεζικά προϊόντα.

Η εμπορική συμφωνία «Phase 1» έθεσε σε παύση έναν εμπορικό πόλεμο που jeinhse ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αύξησε τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές λόγω καταγγελιών για τη βιομηχανική πολιτική του Πεκίνου και το εμπορικό πλεόνασμα. Η Κίνα αντεπιτέθηκε αναστέλλοντας τις αγορές σόγιας από τις ΗΠΑ και αυξάνοντας τους δασμούς σε άλλα αγαθά.

Έρχεται μεγαλύτερη αμερικανική δύναμη στην Αλεξανδρούπολη
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από ΗΠΑ – Κίνα: Επανάληψη των εμπορικών συνομιλιών - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: