ΗΠΑ: Οι νοσηλευτές πεθαίνουν στη μάχη με τον κορωνοϊό – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

ΗΠΑ: Οι νοσηλευτές πεθαίνουν στη μάχη με τον κορωνοϊό

Οι νοσηλευτές του νοσοκομείου Alta Bates Summit βρίσκονταν στα όριά τους ήδη από τον Μάρτιο, όταν θετικοί στον κορωνοϊό ασθενείς ξεκίνησαν να παρουσιάζονταν σε θαλάμους του νοσοκομείου που δεν προορίζονταν για τη φροντίδα τους.

Τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών είχαν συμβουλεύσει τα νοσοκομεία να απομονώνουν τους ασθενείς κορωνοϊού για να περιορίζουν την έκθεση του προσωπικού στον ιό και να συμβάλλουν στην περιορισμένη χρήση του προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού που βρισκόταν σε έλλειψη.

Κορωνοϊός : Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην Αττική – Τα έξι νέα μέτρα

Όμως οι ασθενείς συνέχισαν να διασκορπίζονται εντός του νοσοκομείου του Όκλαντ, σύμφωνα με καταγγελίες στο τμήμα εργασιακής ασφάλειας και υγείας της Καλιφόρνια (Cal/Osha). Περιοχές που προκαλούσαν ανησυχία ήταν μεταξύ άλλων και το ιατρικό τμήμα του έκτου ορόφου, όπου εργαζόταν η βετεράνος νοσηλεύτρια Τζανίν Πέιστ-Πόντερ.

Οι ασθενείς κορωνοϊού σε αυτό τον όροφο δεν έμεναν στα δωμάτιά τους, είτε επειδή δεν αντιλαμβάνονταν τους κανόνες είτε επειδή τους αγνοούσαν, σύμφωνα με τον Μάικ Χιλ, έναν νοσηλευτή της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Ο Χιλ, ο οποίος είναι και ο κύριος εκπρόσωπος του νοσοκομείου στην Ένωση Νοσηλευτών της Καλιφόρνια, τονίζει ότι το προσωπικό δεν ήταν εξοπλισμένο με μάσκες υψηλής προστασίας Ν95.

«Ήταν απλώς θέμα χρόνου μέχρι κάποιος νοσηλευτής να πεθάνει σε έναν από αυτούς τους ορόφους», σημειώνει.

Δύο νοσηλευτές ασθένησαν, μεταξύ τους και η Πέιστ-Πόντερ, 59 ετών, που έχασε τη ζωή της από επιπλοκές του ιού στις 17 Ιουλίου.

Η Ένωση Νοσηλευτών της Καλιφόρνια έχει καταθέσει καταγγελίες στην Cal/Osha, τον ρυθμιστή για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας της πολιτείας. Αντίστοιχες ανησυχίες έχουν προκύψει σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, σύμφωνα με συνεντεύξεις, εξέταση των καταγγελιών για την ασφάλεια σε χώρους εργασίας και εκθέσεις ελέγχων σε υγειονομικές εγκαταστάσεις.

Οι ασθενείς κορωνοϊού αναμειγνύονταν με άλλους για πολλούς λόγους. Ο περιορισμένος αριθμός τεστ σήμαινε ότι ορισμένοι φορείς του ιού εντοπίστηκαν μόνο αφού είχαν έρθει σε επαφή και με άλλους. Σε άλλες περιπτώσεις είχαν ψευδώς αρνητικά τεστ ή το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκονταν δεν τηρούσε τις κυβερνητικές οδηγίες, οι οποίες δεν έχουν εξαναγκαστικό χαρακτήρα.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Εθνική Ένωση Νοσηλευτών έκανε έρευνα σε περισσότερους από 21.000 νοσηλευτές και διαπίστωσε ότι το 32% εργάζονταν σε εγκαταστάσεις χωρίς θάλαμο που να προορίζεται αποκλειστικά για…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: