Ισορροπημένη διατροφή: 3 tips που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις το πιο υγιεινό βούτυρο ξηρών καρπών – Shape.gr

Ισορροπημένη διατροφή

Αν ακολουθείς και εσύ μια υγιεινή διατροφή, κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις στα ντουλάπια σου βούτυρα ξηρών καρπών. Τα τελευταία έχουν έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Οι ξηροί καρποί είναι μια από τις πολυτιμότερες κατηγορίες τροφών για την υγεία μας και τα βούτυρα από αυτούς, δίνουν γευστική απόλαυση και μπορούν να αποτελέσουν βασικό υλικό για άπειρες συνταγές που ακολουθούν τους κανόνες της ισορροπημένης διατροφής.
Μέσα σε όλον αυτό τον «θόρυβο» του νέου trend (ίσως η λέξη δεν περιγράφει ακριβώς την τάση αυτή, γιατί σίγουρα ήρθε για να μείνει) υπάρχουν αμέτρητες επιλογές βουτύρων και αλειμμάτων που μπορείς να βάλεις στη διατροφή σου. Ένας καταιγισμός από διαφορετικές γεύσεις και επιλογές υπάρχει στην αγορά πλέον. Ποιο από όλα αυτά τα βούτυρα ξηρών καρπών να διαλέξεις; Υπάρχουν κάποιες τακτικές που μπορείς να ακολουθήσεις και θα σε οδηγήσουν στην πιο υγιεινή για εσένα επιλογή.
1.Διάβασε την ετικέτα των συστατικών
Η πρώτη σου κίνηση πρέπει να είναι η μελέτη της διατροφικής ετικέτας. Τα συστατικά κάνουν τη διαφορά της ποιότητας μέσα σε μια αχανή γκάμα προϊόντων. Όπως ισχύει και σε κάθε άλλο συσκευασμένο τρόφιμο, δεν είναι όλα τα βούτυρα καρπών ίδια.
Προσπάθησε να επιλέξεις εκείνα που δεν έχουν πολλά έξτρα συστατικά που να προστίθενται. Και, κυρίως, συστατικά που δεν θα ήθελες — όπως το αλάτι και η ζάχαρη. Ο «κανόνας» των ελάχιστων συστατικών όμως δεν είναι απόλυτος, αφού ενδεχομένως να υπάρχουν επιπλέον ουσίες που δίνουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία στο αποτέλεσμα αντί να την αφαιρούν.
Ποια είναι τα συστατικά, που ιδανικά, δεν πρέπει να περιέχονται σε αυτά;
2.Μάθε να αξιολογείς την ετικέτα 
Η γνώση αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα, όταν μάθεις να διαβάζεις και να αξιολογείς τις ετικέτες. Στη συγκεκριμένη κατηγορία τροφών, τα περισσότερα συμβατικά βούτυρα περιέχουν φοινικέλαιο, ζάχαρη ή αλάτι, συστατικά ακατάλληλα για μια υγιεινή διατροφική καθημερινότητα. Για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα φρόντισε αυτές οι ουσίες να μην υπάρχουν στη λίστα σου, ενώ αναζήτησε άλλα, επιλεγμένα συστατικά που χαρίζουν υγεία, πολλά διατροφικά οφέλη και θωρακίζουν τον οργανισμό.

Tο High Protein Ταχίνι – Σησαμοβούτυρο Real & Honest περιέχει πρωτεΐνες υψηλής αξίας, φυτικές ίνες, είναι χωρίς φοινικέλαιο, ενώ περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών.
3.Εξατομίκευσέ το 
Τίποτα δεν μπορεί να είναι απόλυτα καλό για το σώμα σου, αν δεν ανταποκρίνεται στις δικές σου προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες. Προτίμησε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: