Ιταλία: Ηχηρό μήνυμα στη Μελόνι από το Βατικανό | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ιταλία: Ηχηρό μήνυμα στη Μελόνι από το Βατικανό – Σεβασμός στα δικαιώματα, κοινωνική ένταξη μεταναστών

Ένα σαφές μήνυμα στη μεγάλη νικήτρια των ιταλικών εκλογών, Τζόρτζια Μελόνι, έστειλε ο πρόεδρος της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, καρδινάλιος Ματέο Τζούπι, καθώς σε δήλωσή του αναφέρθηκε στη μελλοντική πορεία της χώρας και στη στάση που πρόκειται να τηρήσει η Καθολική Εκκλησία απέναντι στη νέα κυβέρνηση.

«Θα συνεχίσουμε να υποδεικνύουμε – και με αυστηρότητα, αν χρειαστεί – την υπεράσπιση απαραβίαστων κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, του κοινού συμφέροντος και όχι του προσωπικού», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας, όπως σημειώνει η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Και προσέθεσε ότι, «με σεβασμό στην διάκριση των ρόλων και στις δημοκρατικές διαδικασίες, η Εκκλησία δεν θα παραλείψει να προσφέρει την συμβολή της υπέρ της προαγωγής μιας δικαιότερης και πιο συνεκτικής κοινωνίας».

«Προτεραιότητα του νέου κοινοβουλίου να είναι οι ασθενέστεροι»

Ο πρόεδρος των Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, παράλληλα, θέλησε να απαριθμήσει και τα κυριότερα προβλήματα και σημεία της «κοινωνικής ατζέντας» της χώρας, με αναφορά, μεταξύ των άλλων, στην συνεχώς αυξανόμενη φτώχεια, στην ανάγκη προστασίας των ηλικιωμένων και στην αντιμετώπιση της μείωσης των γεννήσεων, στην υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, στην ανάγκη υποδοχής και κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Ζητούμε από τα μέλη του νέου κοινοβουλίου, να διαδραματίσουν τον ρόλο τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης και να τεθούν στις υπηρεσίες όλων των πολιτών, αρχίζοντας από τους ασθενέστερους και όσους χαίρουν λιγότερης προστασίας», τόνισε τέλος ο καρδινάλιος. Ματέο Τζούπι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Ιταλία: Ηχηρό μήνυμα στη Μελόνι από το Βατικανό | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: