Ιταλία – Σχεδόν 200 χιλιάδες κρούσματα σε μια μόνο ημέρα – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ιταλία – Σχεδόν 200 χιλιάδες κρούσματα σε μια μόνο ημέρα - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Η Ιταλία βιώνει μια νέα έξαρση κορωνοϊού αφού ανακοινώθηκε ότι καταγράφηκαν 197.552 μολύνσεις και 184 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.557 ασθενείς, ενώ σε απλές κλίνες 14.930. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1.220.226 διαγνωστικά τεστ, το 16,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Φρανς Τίμερμανς – «Αν η πράσινη μετάβαση δεν είναι δίκαιη, δεν θα υλοποιηθεί»

Μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς

Στο μεταξύ χθες αυξήθηκε κατά 300%, σε σχέση με τον ημερήσιο μέσο όσο της προηγούμενης εβδομάδας, ο αριθμός των πολιτών άνω των 50 ετών που έλαβαν πρώτη δόση εμβολίου. Συνολικά, ο αριθμός των ατόμων που έλαβαν πρώτη δόση εμβολίου σε όλες τις ηλικιακές ομάδες αυξήθηκε κατά 60%.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, πρόκειται για αποτέλεσμα της απόφασης που προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των πενήντα χρόνων, η οποία ελήφθη από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι πριν δυο ημέρες.

Σύμφωνα με το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, στις ΜΕΘ της χώρας οι ανεμβολίαστοι με κοροναϊό την περίοδο αυτή είναι 25 φορές περισσότεροι από τους ασθενείς που έχουν λάβει τρεις δόσεις των σκευασμάτων κατά της covid 19.

Ο φυσικός Τζόρτζιο Σεστίλι, βάσει μαθηματικού μοντέλου, προέβλεψε ότι την επόμενη εβδομάδα τα ημερήσια κρούσματα στην Ιταλία μπορεί να ξεπεράσουν τις 400.000.

Lockdown – Οι 10.000 ψυχιατρικοί εγκλεισμοί και το προφίλ του εγκλήματος
Ακολουθήστε Ιταλία – Σχεδόν 200 χιλιάδες κρούσματα σε μια μόνο ημέρα - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Onlineστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Ιταλία – Σχεδόν 200 χιλιάδες κρούσματα σε μια μόνο ημέρα - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: