Κ. Χατζηδάκης-Εργασιακό ν/σχ: Πορευόμαστε στο δρόμο της κοινής λογικής

Κ. Χατζηδάκης-Εργασιακό ν/σχ: Πορευόμαστε στο δρόμο της κοινής λογικής

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

«Eμείς προχωράμε στο δρόμο της κοινής λογικής, εσείς προχωρήστε στο δρόμο του δογματισμού και της εμπάθειας», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν εξαπολύσει δριμύτατες επικρίσεις για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο συζητείται στη Βουλή.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «ατομικό δικαίωμα» του εργαζόμενου να επιδιώξει να διευθετήσει το χρόνο εργασίας του για να καλύψει τις οικογενειακές και προσωπικές ανάγκες, χωρίς να περιμένει την έγκριση του συνδικάτου.

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που υπερασπίστηκε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ο υπουργός: «Ποιοι είμαστε εμείς, η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα κόμματα, τα συνδικάτα, που θα κάνουμε κουμάντο στη ζωή κάθε εργαζόμενου; Ποιοι είμαστε εμείς που θα πούμε στην εργαζόμενη μητέρα, πώς θα συμφιλιώσει την επαγγελματική με την προσωπική της ζωή;», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σημειώνοντας ότι «τα συνδικάτα υπάρχουν για να υπηρετούν τους εργαζόμενους και δεν υπάρχουν οι εργαζόμενοι για να υπηρετούν τα συνδικάτα». 

«Έχετε το μονοπώλιο στην υπεράσπιση των προνομίων ορισμένων συντεχνιών και ορισμένων συνδικαλιστών. Εσείς έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε αυτό το οποίο νομίζετε, αλλά και εμείς, που είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό και ευρωπαϊκό κόμμα, προχωρούμε με τις αναγκαίες τομές και με τις αναγκαίες συνθέσεις. Φέρνουμε στην Ελλάδα σύγχρονες ευρωπαϊκές πρακτικές, προσπαθούμε να προχωρήσουμε με ρυθμίσεις που συνδυάζουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με την προστασία του εργαζόμενου. Γι΄αυτό, τούτο το νομοσχέδιο είναι ένα νομοσχέδιο που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο και δύναμη στην οικονομία. Εμείς προχωρούμε σε αυτό το δρόμο, στο δρόμο της Ευρώπης, στο δρόμο της κοινής λογικής, εσείς προχωρήστε με τους δογματισμούς και τα ξεπερασμένα συνθήματα», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε αναφερθεί στα σημεία του νομοσχεδίου που προκαλούν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Υπερωρίες

Για τις υπερωρίες, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι από τις 96 ώρες ετησίως στη βιομηχανία και τις 120 στις υπηρεσίες, ο αριθμός υπερωριών και για τις δύο περιπτώσεις γίνεται 150 ώρες, που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. «Προφανώς οι υπερωρίες αυτές θα πληρώνονται, όχι με ρεπό, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, αλλά με χρήματα 40% παραπάνω» είπε ο υπουργός, και εξήγησε ότι η αύξηση του ορίου των υπερωριών εξυπηρετεί και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: