Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει φαντάσματα για δήθεν κατάργηση 8ώρου- Μάλλον μιλάει για άλλο ν/σχ

Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει φαντάσματα για δήθεν κατάργηση 8ώρου- Μάλλον μιλάει για άλλο ν/σχ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει φαντάσματα για δήθεν κατάργηση 8ωρου, μιλάει για οδοστρωτήρες και για εργασιακές γαλέρες. Μάλλον μιλάει για ένα άλλο νομοσχέδιο που θα τους βόλευε να περάσουμε, αλλά όχι για αυτό που φέρνουμε εμείς», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε συζήτηση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ, με νέους που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός, σε μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο, απάντησε σε όλες τις απορίες επτά νέων επαγγελματιών, στα fake news για την δήθεν «κατάργηση» εργασιακών δικαιωμάτων και το πώς το νομοσχέδιο θα μπορέσει να λύσει χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο Β’ γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Αναστασόπουλος, ο Μιχάλης Μιχαλακόπουλος τομεάρχης Εργασίας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ καθώς και οι:

• Άννα-Μαρία Δεοδάτη, υπάλληλος σε εμπορικό κατάστημα,

• Παναγιώτης Μπούνας, υπάλληλος σε κατάστημα εστίασης,

• Μαριλένα Παπαγεωργίου, εργαζόμενη με διευρυμένο ωράριο σε ελεγκτική εταιρεία,

• Γεώργιος Χαμάκος, Χημικός που απασχολείται στον τομέα της βιομηχανίας και μέλος της Στ.Α. Ένωσης Ελλήνων Χημικών,

• Αλεξάνδρα Μάλλιου εργαζόμενη με καθεστώς τηλεργασίας σε πολυεθνική εταιρεία και

• Αργύρης Σίδερης, HR Manager

ενώ συντονιστής ήταν ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γακόπουλος.

Οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων, αφορούσαν ολόκληρο το φάσμα των αλλαγών που διέπουν το νομοσχέδιο: από την διευρυμένη εφαρμογή της τηλεργασίας, τα κόστη και την κάλυψή τους ως υποχρέωση των εργοδοτών αλλά και το δικαίωμα ψηφιακής αποσύνδεσης, την διασφάλιση του οκταώρου και τη μεταφορά ωρών από περιόδους αυξημένων ωραρίων σε μεγαλύτερα διαστήματα άδειας ή και εξασφάλιση ρεπό, την ψηφιακή κάρτα εργασίας και την εφαρμογή της, καθώς και την εξασφάλιση τόσο των συλλογικών διεκδικήσεων των εργαζομένων για επιπρόσθετες παροχές και αμοιβές όσο και των δικαιωμάτων τους στην απεργία και τη λήψη αποφάσεων μεταξύ των εργαζομένων με δημοκρατικές διαδικασίες.

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρά με βήμα σημειωτόν. Πρέπει να παρακολουθούμε τις κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις, εφαρμόζοντας παράλληλα τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές. Αυτό κάνουμε συνολικά με την πολιτική μας και φυσικά με το νομοσχέδιο για την προστασία της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: