Κ. Μητσοτάκης: Από 3/5 η εστίαση – Από 10/5 Δημοτικά, Γυμνάσια – Από 15/5 Τουρισμός, υπερτοπικές

Κ. Μητσοτάκης: Από 3/5 η εστίαση - Από 10/5 Δημοτικά, Γυμνάσια - Από 15/5 Τουρισμός, υπερτοπικές

Το άνοιγμα της εστίασης και την κυκλοφορία ως τις 11 το βράδυ από 3 Μαΐου, των Δημοτικών και των Γυμνασίων από 10 Μαΐου και του Τουρισμού και των υπερτοπικών μετακινήσεων από 15 Μαΐου, ανακοίνωσε και επίσημα ο πρωθυπουργός, με δήλωσή του, το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως εξήγησε, τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν τον συγκεκριμένο «οδικό χάρτη», αλλά υπό προϋποθέσεις:

Η εστίαση θα ανοίξει υποχρεωτικά σε εξωτερικούς χώρους, με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους, με αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και τήρηση των μέτρων υγιεινής.

Και στα σχολεία που ανοίγουν απαραίτητος είναι ο προηγούμενος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self-test) για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, και ο Τουρισμός ανοίγει με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Από την ίδια ημέρα, από 15 Μαΐου, είναιο ελεύθερες και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ

Πιο αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού είχε ως εξής:

«Διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορωνοϊό. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Αλλά υπάρχουν δίπλα μας και νέοι σύμμαχοι: Οι εμβολιασμοί, τα self-test, αλλά και ο καλύτερος καιρός μάς κάνουν αισιόδοξους ότι η πρωτοφανής αυτή περιπέτεια τελειώνει.  

Αφού, λοιπόν, ο χρόνος είναι μαζί μας, έχουμε ανάγκη από ορατότητα και προοπτική. Από έναν σαφή, «οδικό χάρτη» για το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτόν θα σας μιλήσω σήμερα. 

Η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Το Σύστημα Υγείας, χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών μας, ανταποκρίνεται στην πίεση. Και η πολιτική της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των περιορισμών αποδίδει. Γιατί, έστω και αργά, ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί.  

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: