Κ. Μητσοτάκης – Ιωάννινα: «Η Ελλάδα, ένα μεγάλο εργοτάξιο»

Κ. Μητσοτάκης - Ιωάννινα: «Η Ελλάδα, ένα μεγάλο εργοτάξιο»

«Η Ελλάδα μετατρέπεται με την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σε ένα μεγάλο εργοτάξιο και αντιμετωπίζουμε εκκρεμότητες οι οποίες μας έρχονται από το παρελθόν αλλά, ταυτόχρονα, σχεδιάζουμε και τα νέα μεγάλα έργα του μέλλοντος», υπογράμμισε από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην περιφέρεια Ηπείρου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η δυνατότητα να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε, είναι αυτό το οποίο μας κάνει να ξεχωρίζουμε, ως κυβέρνηση και να μπορούμε να διεκδικούμε την διαρκή εμπιστοσύνη των πολιτών», ενώ υπενθύμισε παλαιότερη δήλωσή του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Θυμάμαι σε μια Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πριν γίνω πρωθυπουργός σε μια εποχή μεγάλης πόλωσης με την τότε κυβέρνηση είπα πως ο σκοπός μας δεν θα είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα Δικαστήριο για το χθες αλλά σε ένα εργοτάξιο για το αύριο».

Τον πρωθυπουργό στα Ιωάννινα συνοδεύουν υπουργοί, ο πρόεδρος της Βουλής καθώς και βουλευτές του κόμματος της Ν.Δ., ενώ στην περιφέρεια Ηπείρου τον υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

«Σήμερα δεν μιλάμε με Fake news, μιλάμε για πραγματικά έργα τα οποία υλοποιούνται και τα οποία αλλάζουν ουσιαστικά την όψη της Ηπείρου», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σύντομη ομιλία του και παρέθεσε μία σειρά σημαντικών έργων στην περιοχή.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στον αυτοκινητόδρομο Ιωάννινα – Κακκαβιά, έργο το οποίο εκκρεμούσε περισσότερο από μία 10ετία και όπως ανέφερε, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να βρουν μια πρακτική και εφαρμόσιμη λύση. Βρέθηκε η λύση σε συνεργασία με την Περιφέρεια ώστε το έργο να είναι επιλέξιμο για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Θα είναι ένας σύγχρονος, γρήγορος, ασφαλής αυτοκινητόδρομος ο οποίος θα ενώσει τα Γιάννενα με την Κακκαβιά, τα Δυτικά Βαλκάνια, ένας δρόμος ο οποίος έχει πολύ μεγάλη εθνική και γεωπολιτική σημασία, πέραν της εξυπηρέτησης των κατοίκων της Ηπείρου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στον αυτοκινητόδρομο Ε65, ένα έργο το οποίο θα ενώσει την Αθήνα και την Νότια Ελλάδα με την Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο για να επικοινωνούν και θύμισε πως το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, «ήταν κολλημένο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες προς την απεμπλοκή του και την υλοποίηση του. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά με την Επιτροπή, τα πρώτα εργοτάξια έχουν ήδη στηθεί και είμαι σίγουρος, πως το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού δρόμου θα τηρηθούν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: