Κ. Μητσοτάκης: Μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία των εμβολιασμών 

Κ. Μητσοτάκης: Μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία των εμβολιασμών 

Το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο (Ηelexpo), με το όνομα «Προμηθέας», το οποίο δημιουργήθηκε στο Μαρούσι, και τμήμα του θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα, επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν εμπλακεί στην επιχείρηση «Ελευθερία», τονίζοντας πως «χθες ξεπεράσαμε τους 500.000 εμβολιασμούς, έχουμε κλείσει παραπάνω από ένα εκατομμύριο ραντεβού. Είμαστε απολύτως συνεπείς στη δέσμευση την οποία έχουμε αναλάβει να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν, ανάλογα με τη ροή εμβολίων που λαμβάνουμε κάθε εβδομάδα».

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει το πρώτο από τα τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν οργανωθεί προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμών. «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι έχουν στελεχώσει το κέντρο αυτό, το οποίο θα λειτουργεί σε πρώτη φάση από τις 8πμ μέχρι τις 8μμ, με δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου, σε έναν χώρο ασφαλή, αλλά και καλαίσθητο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα, οι πολίτες να έρχονται, να τυγχάνουν της εξυπηρέτησης που τους αξίζει, να εμβολιάζονται γρήγορα και με ασφάλεια και αυτή η διαδικασία να τρέχει με όσο το δυνατόν πιο γρήγορους ρυθμούς. Η περιπέτεια αυτή θα τελειώσει όταν με το καλό έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό των συμπολιτών μας. Έχουμε τη δυνατότητα, όπως έχουμε πολύ πει πολλές φορές, να επιταχύνουμε τη διαδικασία των εμβολιασμών. Έχουμε αποδείξει ότι με συνεργασία, με την απαραίτητη σύμπνοια όλων των κυβερνητικών δομών, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία, είμαστε σε θέση να φέρουμε εις πέρας αυτό το εξαιρετικά σύνθετο εγχείρημα. Με την ίδια όρεξη, με την ίδια διάθεση, με την ίδια ομαδικότητα, θα συνεχίσουμε και από τη Δευτέρα το πρωί θα είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε τους πρώτους Αθηναίους, εδώ στο mega εμβολιαστικό κέντρο» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, και με τον διοικητή του MEGA εμβολιαστικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, αντισυνταγματάρχη Καρόζη, στον οποίον είπε: «Βλέπω είστε και εσείς πανέτοιμοι. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ένα ίδιο εμβολιαστικό κέντρο – με αυτό το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δούμε εδώ στην Αθήνα – και στη Θεσσαλονίκη, το οποίο και αυτό θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τη Δευτέρα, και φυσικά, όπως έχουμε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: