Κ. Μητσοτάκης: Πανδημία ανεμβολίαστων πλέον η κρίση – Οικονομία και κοινωνία δεν κλείνουν

Κ. Μητσοτάκης: Πανδημία ανεμβολίαστων πλέον η κρίση - Οικονομία και κοινωνία δεν κλείνουν

Για μία πανδημία των ανεμβολίαστων μίλησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο και των νέων περιορισμών, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι οποίοι στοχεύουν αποκλειστικά σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19. Τόνισε την ανάγκη να ενταθούν οι εμβολιασμοί, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τρίτη δόση και απέκλεισε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο νέου lockdown, ξεκαθαρίζοντας πως «οικονομία και κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν». 

Σε ομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες μάλιστα πρόσθεσε πως  αυτή είναι και η προσέγγιση όλων των χωρών που δοκιμάζονται σήμερα από την πανδημία. Σύμφωνα με πηγές ο πρωθυπουργός σημείωσε τα ακόλουθα: 

-Το  σημαντικό είναι να μην βλέπετε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων. Τα κρούσματα είναι αυξημένα και υπάρχει αυξητική τάση, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως ταυτόχρονα είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στα τεστ. Άρα, αυτό το οποίο μας απασχολεί περισσότερο είναι η θετικότητα και λιγότερο ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων

-Ναι έχουμε μία πίεση στο ΕΣΥ, όχι ευκαταφρόνητη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, καμία σχέση με αυτό το οποίο είχαμε δει πέρυσι τον Νοέμβριο. Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι αυτή τη φορά. Αλλά αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο να μην πάμε σε lockdown.

-Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας συμπεριλαμβανομένης και της εξατομικευμένης επικοινωνίας για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να κάνουν το σωστό.

 «Γνωρίζουμε πια, μας έχετε ενημερώσει επιστημονικά και έχουμε όλα τα επιστημονικά δεδομένα ότι το τείχος ανοσίας αρχίζει μετά το εξάμηνο ειδικά στις μεγάλες ηλικίες να παρουσιάζει ρωγμές και ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί είναι η τρίτη ενισχυτική δόση, η οποία θα ανοίξει για όλο τον πληθυσμό από αυτήν την Παρασκευή», επισήμανε και πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που κάποιος έχει συμπληρώσει εξάμηνο,« τον ενθαρρύνουμε, του ζητάμε να σπεύσει να κάνει την τρίτη δόση έτσι ώστε να ενισχύσει την άμυνα του» συμπλήρωσε. «Η σημερινή μας εκδήλωση γίνεται δυστυχώς στη σκιά της μεγάλης απώλειας της Φώφης Γεννηματά κι ενώ ταυτόχρονα η υγειονομική κρίση έχει πλέον μετατραπεί σε μία πανδημία που αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», την οποία διοργανώνει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως εξήγησε, είναι πολύ πιο εύκολο να πειστούν οι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: