Κ. Μητσοτάκης: Σύντομα η συζήτηση για διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους-υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών

Κ. Μητσοτάκης: Σύντομα η συζήτηση για διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους-υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών

Για «αναμφισβήτητα θετικές εξελίξεις» στο μέτωπο της πανδημίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στην έναρξη της συνομιλίας του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων συναντήσεών τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται «μια σημαντική μείωση στον αριθμό των  κρουσμάτων, μια ταχύτατη αποκλιμάκωση στον αριθμό των νοσηλειών, αλλά και στους διασωληνωμένους συμπολίτες μας». Ενδεικτικά ανέφερε ότι στις αρχές του περασμένου μήνα οι διασωληνωμένοι είχαν ξεπεράσει τους 800, ενώ σήμερα είναι λίγο κάτω από τους 370 «και εκτιμούμε ότι αυτή η αποκλιμάκωση, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων νοσηλεύονται βαριά ασθενείς στις εντατικές, «και, δυστυχώς, κάποιοι από αυτούς χάνουν και τη ζωή τους», είναι πολίτες οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι, αν και είχαν τη δυνατότητα τους τελευταίους μήνες να εμβολιαστούν, καθώς είναι μεγαλύτερης ηλικίας. «Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αλλάξουμε» παρατήρησε.

Αντιθέτως, είναι πολύ θετικό, σημείωσε, το γεγονός ότι «η διαδικασία “Ελευθερία” προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, σταθερά στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, 1% του πληθυσμού εμβολιάζεται κάθε μέρα, 6.200.000 εμβόλια έχουν γίνει στην πατρίδα μας, παραπάνω από 4.000.000 συμπολίτες μας έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση».

Τόνισε, πάντως, ότι «θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, έτσι ώστε να μπορέσουμε από τη μία να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, στο οποίο πια πλησιάζουμε με τους ρυθμούς που κινούμαστε, και από την άλλη να εξασφαλίσουμε ότι και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αυτή η πτωτική τάση θα συνεχίζεται, ο τουρισμός μας θα λειτουργήσει κανονικά. Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και θα μπορέσει και η οικονομία να ανακάμψει ταχύτατα όπως προβλέπουμε» εκτίμησε. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διευκολύνσεις. Όπως εξήγησε, «προτιμώ αυτόν τον όρο, από τον όρο προνόμια – για τις ελευθερίες που μπορεί να έχουν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας. Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει σύντομα. Θα ανοίξει από πλευράς κυβέρνησης από την στιγμή που όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν την δυνατότητα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο. Θεωρώ απολύτως λογικό, όμως, όπως ήδη συμβαίνει, π.χ. με το ψηφιακό πιστοποιητικό, αρκεί η απόδειξη του εμβολιασμού,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: