Κ. Μητσοτάκης: Τρίμηνη ενίσχυση 1,1 δισ. για 3,2 εκατ. ευάλωτους πολίτες-νοικοκυριά

Κ. Μητσοτάκης: Τρίμηνη ενίσχυση 1,1 δισ. για 3,2 εκατ. ευάλωτους πολίτες-νοικοκυριά

Tρίμηνο πρόγραμμα ενισχύσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε μήνυμά του, το απόγευμα της Τετάρτης.

Πρόκειται, όπως είπε, για μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη, για «μελετημένες παρεμβάσεις» ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Όπως εξήγησε, οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας: την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα. Τη «γενναία» επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων. Συνδυάζονται δε με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Όλα αυτά, συνέχισε, πλαισιώνονται από τον νέο, χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και από την επικείμενη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, «γιατί οι μισθοί στη χώρα μας είναι, δυστυχώς, ακόμα χαμηλοί. Και η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι μία πρωτοβουλία η οποία έρχεται σε συνέχεια των 2,6 δισ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί από το ξέσπασμα της ενεργειακής αναστάτωσης. Και για μέτρα που θα ισχύουν για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Η εφαρμογή τους θα είναι απλή και θα εξηγηθεί αύριο αναλυτικά από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως όλες αυτές οι νέες ρυθμίσεις «υπηρετούν δύο αρχές: πρώτον, είναι στοχευμένες και όχι οριζόντιες, δίνοντας ειδικότερη έμφαση στη στήριξη των πιο αδύναμων. Και δεύτερον, είναι ευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική την οποία έχουμε εξαρχής χαράξει. Μία επιλογή που συγκλίνει με τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά δεν αποκλίνει από τις αντοχές της οικονομίας. Και που αντιμετωπίζει το παρόν χωρίς να ναρκοθετεί το μέλλον.

Περιλαμβάνουν, δηλαδή, αυτά που αποκαλώ “μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας”. Γιατί η διεθνής αναστάτωση θα περάσει, αλλά η χώρα πρέπει να είναι δυνατή για να συνεχίσει δυναμικά την πορεία της» ανέφερε.

Αναλυτικά ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες για τα νέα μέτρα στήριξης είχε ως εξής:

«Θέλω να απευθυνθώ στην καθεμιά και στον καθένα σας σε στιγμές που ο κόσμος μας βιώνει τη βαθύτερη γεωπολιτική του κρίση εδώ και σχεδόν οκτώ δεκαετίες.

Η εισβολή της Ρωσίας…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: