Κ. Βελόπουλος-Βουλή: Τι είδους συμφωνία έχετε συνάψει;

Κ. Βελόπουλος-Βουλή: Τι είδους συμφωνία έχετε συνάψει;

Με αναφορά στην επέτειο της ναυμαχίας της Ναυπάκτου ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την κύρωση συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Σαν σήμερα έγινε η ναυμαχία της Ναυπάκτου. Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει το νομοσχέδιο ειδικά σήμερα. Ξέρω όμως ότι είχα προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό για την σύναψη συνθήκης και όχι συμφωνίας. Είχα μιλήσει δημοσίως για το άρθρο 42 της συνθήκης της Λισσαβώνας γα την ευρωπαϊκή άμυνα. Είχα μιλήσει για το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ περί συλλογικής άμυνας. Και τελικά εσείς βάλατε μέσα στη συμφωνία αναφορά στο ΝΑΤΟ. Που σημαίνει ότι αν η Τουρκία επιτεθεί, οι Γάλλοι μπορούν να επικαλεστούν ότι η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και επομένως δεν μπορούν να μας βοηθήσουν», είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε: 

«Μας είπε ο πρωθυπουργός ότι έκανε μια συμφωνία – μεγαλείο που καθορίζει την ΑΟΖ με την Ιταλία στο Ιόνιο και την ΑΟΖ μας με την Αίγυπτο, ξεχνώντας ότι με τον τρόπο αυτό αμφισβητείται η ΑΟΖ μας και κινδυνεύει το Καστελόριζο. 

Δεσμεύσατε τη χώρα με μία πενταετή συμφωνία με τις ΗΠΑ, ενώ το υπόλοιπό σας στην κυβέρνηση είναι δυο χρόνια. Γιατί δεσμεύσατε την επόμενη κυβέρνηση; Και τι συμφωνία είναι αυτή; Είναι ευρωπαϊκή; Είναι διμερής; Τι είδους συμφωνία έχετε συνάψει; Αντί να καλλιεργείτε το φρόνημα και την επαγρύπνηση στον Έλληνα, εσείς του λέτε να μην ανησυχεί γιατί θα έρθουν οι άλλοι να μας σώσουν». 

«Είπε ο πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα είναι το Νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης. Όχι κ. πρωθυπουργέ. Το Νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης είναι η Κύπρος. Γιατί επιμένετε να την βγάζετε απ’ έξω;».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε κριτική στην Αριστερά.

«Επειδή κάποιοι δεν κατανοούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, να σας πω ότι ο κόσμος αλλάζει, κύριοι της Αριστεράς. Ο κόσμος όλος τραντάζεται από τις γεωπολιτικές αναταράξεις. Η Ελλάδα απειλείται ευθέως από την Τουρκία με απρόβλεπτες συνέπειες και κάποιοι δυστυχώς βρίσκονται ακόμα στο 1944 και παίζουν πόλεμο στις αυλές των σχολείων και στα πεζοδρόμια. Προσαρμοστείτε. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται εθνότητα και εθνική ομψυχία. 

Είπε ο κ. Τσίπρας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει Ελλάδα να στείλει στρατό στο εξωτερικό. Όσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στείλαμε στρατιώτες μας στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που ήταν στο Αφγανιστάν; Η Ελλάδα δεν έχει στείλει στο παρελθόν στρατό σε Βοσνία, Κόσοβο, Μάλι, κλπ; Γιατί λοιπόν ζητάτε τα ρέστα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: