Κ. Ζαχαριάδης: H Συμφωνία των Πρεσπών εμπόδισε στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη «Β. Μακεδονία»

Κ. Ζαχαριάδης: H Συμφωνία των Πρεσπών εμπόδισε στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη «Β. Μακεδονία»

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική δικαιοσύνη, το αντιφασιστικό κίνημα και το δημοκρατικό κόσμο της χώρας, δήλωσε σε συνέντευξη του ο βουλευτής Βόρειας Αθήνας και τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κ. Ζαχαριάδης. 

Ο κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας στον  ιστότοπο  piperata.gr επεσήμανε ότι μετά από αυτή την απόφαση, η Ελλάδα μπορεί να γίνει ξανά παράδειγμα για όλη την Ευρώπη. «Μπορεί να δείξει σε όλο τον κόσμο, πώς αρχίζει να ξηλώνεται το πουλόβερ του ναζισμού, του φασισμού, της ακροδεξιάς, του ρατσισμού, που δυστυχώς σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε άνοδο», σημείωσε. 

«Αυτό το οποίο πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε για την επόμενη μέρα, είναι ότι μπορούμε ως Ευρώπη, ως Ελλάδα, να θέτουμε έναν πολιτικό, κοινωνικό, κινηματικό και δικαστικό φραγμό στους ναζί και στους φασίστες. Ο σύντομος εικοστός αιώνας έχει δείξει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ποιο είναι το «λίπασμα» που τρέφει τους φασίστες και τους ναζιστές. Φτώχεια, ανέχεια, απόγνωση, αναζήτηση λύσεων στη μισαλλοδοξία, στον σκοταδισμό, συμπλήρωσε. 

Χρειάζεται ωστόσο, όπως είπε, μια διαρκής δημοκρατική και αντιφασιστική εγρήγορση,  χρειάζεται διαρκής θωράκιση, κοινωνική και οικονομική, καθώς μπαίνουμε σε μία ιστορικά μεγάλη οικονομική και κοινωνική περιδίνηση λόγω της νέας οικονομικής κρίσης και πρέπει διαβάζοντας με προσοχή και τη νεότερη αλλά και την παλαιότερη πανευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία να φράξουμε εγκαίρως το δρόμο στις δυνάμεις του σκοταδισμού.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν πιστεύει ότι υπάρχει διασύνδεση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε ότι  δεν χωρά αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο μεγάλος πολιτικός πυλώνας της δεξιάς και της κεντροδεξιάς στην χώρα στην μεταπολίτευση που έχει προσφέρει πολλά στη Δημοκρατία. Ωστόσο σημείωσε ότι «Είναι απολύτως σαφές επίσης ότι την τελευταία δεκαετία η Νέα Δημοκρατία επέλεξε δομικά να μετατοπισθεί και στο επίπεδο των στελεχών και στο επίπεδο της φρασεολογίας σε πιο ακραίες εκφάνσεις της δεξιάς πολυκατοικίας, όπως άλλωστε πολλά συντηρητικά κόμματα στην Ευρώπη. Μέσα στην κρίση στην προσπάθειά της να διασωθεί έμπλεξε πολλές φορές την ακροδεξιά». 

«Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας φωναχτά: Βοηθάει τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό ή τον φασισμό το να αποκαλείς «λάθρο», πρόσφυγες οι οποίοι έρχονται στην χώρα από την απόγνωση του πολέμου; Βοηθάει τη δημοκρατία και τον…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: