Καφές: Πότε βοηθάει στην απώλεια βάρους;

Καφές: Πότε βοηθάει στην απώλεια βάρους;

Ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία θεωρείται η ψυχοενεργός ουσία που καταναλώνεται περισσότερο ανά τον κόσμο. Η καφεΐνη εμπεριέχεται και σε πολλά προϊόντα αδυνατίσματος και όχι άδικα, καθώς είναι από τις λίγες γνωστές ουσίες που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.
Τελικά, λοιπόν, ο καφές βοηθάει στην απώλεια κιλών;
“Ο καφές όταν καταναλώνεται με μέτρο και χωρίς πολλά πρόσθετα γλυκαντικά, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και έχει οφέλη για την συνολική υγεία του οργανισμού” αναφέρει η διαιτολόγος dr Ashley Shaw στο insider.com.
Ο καφές περιέχει συστατικά όπως η νιασίνη, το κάλιο, το μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά, τα οποία μεταξύ άλλων συμβάλλουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος, της καρδιάς και ενισχύουν τη  λειτουργία των μυών. Επιπλέον, η καφεΐνη αυξάνει τον ρυθμό μεταβολισμού, δίνει ενέργεια, συνεπώς, ναι, μπορούμε να πούμε ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους.
Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2018 έδειξε ότι οι συμμετέχοντες οι οποίοι κατανάλωναν διαφορετικές ποσότητες καφέ σε διάστημα δύο μηνών είχαν περισσότερους μεταβολίτες, οι οποίοι είναι στοιχεία του μεταβολισμού. Ωστόσο, η dr Shaw επισημαίνει: “Οι έρευνες για το πώς ο καφές επηρεάζει τον ρυθμό μεταβολισμού συνεχίζονται, όμως είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι μεταβολίζουμε τροφές και ροφήματα με διαφορετικούς ρυθμούς. Ο καφές μπορεί να αυξάνει τον ρυθμό μεταβολισμού ενός ανθρώπου, αλλά όχι ενός άλλου.”

Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο ο καφές θεωρείται ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους είναι γιατί μειώνει την αίσθηση της πείνας. Η αίσθηση της πείνας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των ορμονών, των ειδών τροφών που καταναλώνουμε και της φυσικής κατάστασης. Ενώ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το πώς  η καφεΐνη μπορεί να μειώσει την όρεξη για φαγητό ή την αίσθηση πείνας, έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς έχουν δείξει ότι μειώνει τα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνης προκαλεί το αίσθημα της πείνας.

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Kaboompics

Υπό ποιες συνθήκες ο καφές βοηθάει στην απώλεια βάρους;
Όταν δεν περιέχει πολλή ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά
Η απώλεια βάρους σχετίζεται άμεσα με την πρόσληψη θερμίδων. Εάν η θερμίδες που προσλαμβάνουμε είναι λιγότερες από αυτές που καίμε, τότε καταφέρνουμε και να χάσουμε κιλά. Στην περίπτωση του καφέ, ένα φλιτζάνι σκέτο καφέ έχει σίγουρα πολύ λιγότερες θερμίδες από ένα φλιτζάνι γλυκό ή μέτριο καφέ (περίπου 5 θερμίδες / φλιτζάνι).       
Όταν δεν καταναλώνεται σε υπερβολικό βαθμό ώστε να προκαλεί αϋπνία
Η έλλειψη ύπνου…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: