Καλή υγεία και την αύξηση βάρους στην εμμηνόπαυση: ένας μικρός οδηγός – Shape.gr

Καλή υγεία και την αύξηση βάρους στην εμμηνόπαυση: ένας μικρός οδηγός - Shape.gr

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Συνεργάστηκε η Ναταλία Τσουμάνη-Σμυρνάκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Εκπρόσωπος ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ στην Κρήτη, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης είναι μια περίοδος ευαίσθητη για κάθε γυναίκα. Μια περίοδος που συνοδεύεται από απότομες αλλαγές στο σώμα και την ψυχή. Η γυναίκα χρειάζεται στην περίοδο αυτή κάθε δυνατή βοήθεια. Αναφορικά με την εικόνα του σώματος και την υγεία μας, η διατροφή να εντείνει ή να αποκλιμακώσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης (εφίδρωση, νευρικότητα, εξάψεις, διαταραχές ύπνου κ.α.), γιατί ευνοείται η συσσώρευση λίπους γύρω από την κοιλιά. Άρα, προσέχοντας τη διατροφή μας έχουμε έναν ισχυρό «σύμμαχο» για να βιώσουμε ομαλά αυτή τη μεταβατική περίοδο.
Αύξηση βάρους στην εμμηνόπαυση
Τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων στα τελευταία στάδια της εμμηνόπαυσης μπορεί να επηρεάσουν την λειτουργία της λεπτίνης και του νευροπεπτιδίου Υ, ορμονών που ελέγχουν τον κορεσμό και την όρεξη. Ως εκ τούτου, οι γυναίκες στα τελευταία στάδια της εμμηνόπαυσης, που έχουν χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, μπορεί να οδηγούνται στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων και λίπους και έτσι να αυξήσουν το βάρος τους. Οι ορμονικές αλλαγές και η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να συνεχιστεί καθώς οι γυναίκες προχωρούν από την περιεμμηνόπαυση στην εμμηνόπαυση.

Ένα άλλο συχνό αίτιο για την αύξηση βάρους στην εμμηνόπαυση είναι το γεγονός ότι οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες είναι γενικά λιγότερο δραστήριες από όταν ήταν πριν, γεγονός που μειώνει τις δαπάνες ενέργειας και οδηγεί σε απώλεια της μυϊκής μάζας και επομένως σε μείωση του μεταβολισμού. Οι γυναίκες αυτές μπορεί να οδηγηθούν στην λιποσπλαχνική παχυσαρκία, δηλαδή ενώ φαίνονται αδύνατες ή διατηρούν ένα φυσιολογικό βάρος ανάλογα με τις αναλογίες τους, το ποσοστό σπλαχνικού λίπους είναι πολύ μεγάλο γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιοαγγειακά νοσήματα.
Μπορεί η διατροφή να χειροτερέψει ή να βελτιώσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;
Κατά την έναρξη της εμμηνόπαυσης, τα οιστρογόνα μειώνονται σημαντικά και αυτό μπορεί να προκαλέσει αγγειοκινητικά συμπτώματα τα οποία σχετίζονται με τη ρύθμιση της θερμότητας του σώματος. Εμφανίζονται επεισόδια έξαψης και εφίδρωσης που διαρκούν από 1 έως 5 λεπτά. Αρχικά εκδηλώνονται ως έκλυση έντονης θερμότητας στο πρόσωπο και την περιοχή του στέρνου ενώ μπορούν να επεκταθούν σε όλο το σώμα.
Φυτοοιστρογόνα και συμπτώματα της εμμηνόπαυσης
Τα φυτοοιστρογόνα είναι φλαβονοειδή ουσίες φυτικής…,https://eidiseis.news/wp-content/uploads/2021/02/Καλή-υγεία-και-την-αύξηση-βάρους-στην-εμμηνόπαυση-ένας-μικρός.jpg

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: