Καμένη γη αφήνει πίσω του ο Τραμπ | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

ΗΠΑ : Καμένη γη αφήνει πίσω του ο Ντόναλντ Τραμπ – Πώς εκδικείται τους ψηφοφόρους

Τη ζωή δύσκολη στο διάδοχό του προσπαθεί να κάνει όσο μπορεί ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, περικόπτοντας ζωτικής σημασίας κονδύλια της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) που προορίζονται για την στήριξη της απασχόλησης και εν γένει των βαρύτερα πληγέντων οικονομικά Αμερικανών από την πανδημία.

Η απόφαση πιθανόν να δυσχεράνει την προσπάθεια του Τζο Μπάιντεν να οργανώσει τις πολιτικές του, μεταδίδει το Reuters.

Κορωνοϊός : Θεσσαλονίκη ώρα μηδέν – Μετά την επίταξη κλινικών προετοιμάζουν διακομιδές με C-130 και τρένα

Με επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνουτσίν πληροφόρησε τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ ότι τα έκτακτα δανειακά προγράμματα για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία θα λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Και του ζητεί να επιστρέψει στο υπουργείο όσα δεν έχει ακόμα εκταμιεύσει.

O πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ

Πρόκειται για κεφάλαια από το «πακέτο» των 455 δισ. δολαρίων (CARES Act) που ενέκρινε την περασμένη άνοιξη το υπουργείο Οικονομικών και τα οποία η Fed έβαλε στην άκρη για να στηρίξει τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και τοπικών κυβερνήσεων.

Εκδικείται τους ψηφοφόρους

Τα κονδύλια αυτά μέσω των τοπικών αρχών και των ΜΚΟ επρόκειτο να φθάσουν στα πιο ευάλωτα από την κρίση τμήματα της αμερικανικής κοινωνίας. Προορίζονταν πρωτίστως για την στήριξη των «10 και πλέον εκατομμυρίων Αμερικανών που εργάζονταν τον περασμένο Ιανουάριο και λόγω της πανδημίας δεν μπορούν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας», όπως σημειώνει το Reuters.

«Ζητώ από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επιστρέψει στο υπουργείο τα αδιάθετα κονδύλια, προκειμένου να τα επαναδιαθέσει το Κογκρέσο», σημειώνει στην επιστολή του ο Μνουτσίν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, επρόκειτο ουσιαστικά για απάντηση του υπουργού σε στελέχη της Fed που του είχαν ζητήσει να εγκρίνει την παράταση εκτάκτων προγραμμάτων αρωγής λόγω της πανδημίας, που έχει αναζωπυρωθεί (και) στις ΗΠΑ.

Καμένη γη αφήνει πίσω του ο Τραμπ  | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνουτσίν

Σημειωτέον ότι στο Κογκρέσο Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί έχουν εμπλακεί σε μια διελκυστίνδα αντιπαραθέσεων για την περαιτέρω στήριξη της αμερικανικής κοινωνίας και των χειμαζόμενων από την πρωτοφανή ύφεση επιχειρήσεων που επίσης απειλεί να δημιουργήσει κενά χρηματοδότησης με μείζονες, δυνητικά, κοινωνικές επιπτώσεις.

Οι φίλοι, φίλοι

«Για περίπου τρεις εβδομάδες τον Ιανουάριο, μέχρι δηλαδή να ορκιστεί ο νέος πρόεδρος, οι αγορές θα λειτουργούν δίχως την…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: